Filmy

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Filmy

Post autor: venomik » 19 maja 2020, 15:39

Conrado pisze:
17 maja 2020, 16:21
No to ja nie do końca łapie bo pisałem o Thorze nie o Hulku :?
;D
Czytałem wcześniej o She-Hulk i widocznie nie zmieniłem kontekstu ;)

No tutaj sprawa wydaje się być już zupełnie całkiem prosta. Patrząc na to, że Black Widow i Thor mają jeszcze swoje solowe filmy to będzie można powiedzieć, że cztery z pięciu postaci występujących najwięcej na ekranie w MCU zostaną zastąpione. Iron Man nie żyje, Kapitan jest staruszkiem, Black Widow nie żyje. Nie zdziwię się zupełnie jeśli i Thor ustąpi miejsca nowym bohaterom. Zostanie jedynie Hulk, ale on i tak bardzo mocno się zmienił.
Oczywiście zakładając, że Thor zostanie faktycznie zepchnięty na dalszy plan/zastąpiony.
Aczkolwiek jeśli tak będzie - to akurat Lady Thor jest najlepszym możliwym 'następcą'. Jej komiksy są jednymi z najciekawszych jakie czytałem (z tych nowszych). Przy okazij ma mnóstwo wątków do rozwinięcia - wszak śmiertelniczka okazuje się 'Mighty', a jak wprowadzą wątek z jej chorobą i wpływem korzystania z Młota na chemioterapię to juz w ogóle super.

Inna sprawa, że postacie, które mają wbić się teraz na pierwszy plan: Czarna Pantera, Cpt Marvel, dr Strange , Shang Chi... nie widzę wśród nich odpowiedniej charyzmy filmowej aby pociągnąć nowe fazy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”