AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 14 lis 2005, 11:04

Byłem na stronie Romy i zobaczyłem ciekawego news. Cooltowy juz konkurs stacji Rai :wink: Jednak kilka nazwisk tam szokuje. Zgodze się z komenatrzami że Adriano :shock: Figo, Doni :shock: Stanković :shock: To nazwiska chyba tylko dla dadania pikaneri temu konkursowi. :wink: Z drugiej strony jednak ta "nagroda" bedzie przyznawał za jakiś czas, a tym 50 gracz to ewentualni zdobywcy tego jażke cennego wyrózniania. Oni poprostu typowali kogoś kto jeszcze coś "pokaże" :wink:

Jak to miała by być nagorda za popszedni sezon to chyba zasługuje na nia Blasi (za skuteczność :lol:) , ktoś tam na stronie u Was napisał - Ferrari i też bym oddał swój głos. Jednak za ten sezon chyba Cassano za cyrki lub Vieriemu. Wysoko w czołówce powinień być też np. Ze Mari. Gracze Interu chyba sa tam za całokształt :roll: bo jest ich kilku.

www.asroma.pl pisze:Nie jest to jednak żadnym zaszczytem dla zawodnika z Bari, jako że nagroda jest przyznawana corocznie najgorszemu piłkarzowi Serie A.

Pomysłodawcą idei jest włoska stacja telewizyjna RAI.

W ubiegłym roku „Bidone d'oro” otrzymał Legrottaglie, zaś w edycji 2003 Rivaldo.

W tym roku nominowanych do tytułu najgorszego piłkarza roku jest 50 zawodników, w tym jedenastu Giallorossich (m.in. Ferrari, Doni, Mexes) i dziewięciu Interu (Recoba, Figo, Stankovic). Oprócz Antonio Cassano faworytami do zdobycia niechlubnej nagrody są Christian Vieri i Adriano...
Rivaldo geniusz a i jemu sie dostało ... :roll:

Druga sprawa co myslicie o tym że Cassano zagra z Juve ?
W popszednim sezonie tez już psioczył, a zagra i strzelił bramke. Potem dał wyraz swojej flustracji w narożniku boiska :roll: Ten mecz na Olimpico był niestety niechlubnym "widowiskiem" dla całej serie A. :( Oby w weekned było inaczej bo ten mecz będzie mega ważny dla całej ligi. W jednej kolejce dojdzie do dwóch spotkań na szczycie. Roma - Juve o Viola - Milan. Coś mi mówi że to będzie mecz Francesco :) zagra dla Romy ... zony i syna :D

Pozdro

Wróć do „Włochy”