Zamieszki we Francji

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 14 lis 2005, 20:41

luk1208 pisze: Smuci mnie jednak ze takie zamieszki mogą sie przenies do kazdego panstwa i wtedy naprawde bedzie nieciekawa sytuacja

Nie wydaje mi się.Chyba, że Niemcy, gdzie mniejszość turecka już nabiera niebezpiecznych rozmiarów.Do tego dochodzą inni islamiści, którzy mogą pójść śladem 'braci' z Francji.Mnie przeraża to, że taki kraj jak Francja, jak i cała Unia Europejska nie jest w stanie tego opanować, bo za tym stoi coś więcej niż tylko perspektywa większych zamieszek :? .Kraje islamskie mogą wykorzystać to do swojej propagandy anty-zachodniej, a wtedy to już biada Europie.Możliwe, że to co się teraz się dzieje, może być niczym w porównaniu do czasu, gdy obecni buntownicy, a także to pokolenie 15-latków, będą zdolni do większych 'rozrób' niż tylko palenie samochodów.Jak można wywnioskować z tego wywiadu, to ludzie, którzy są ich rodzicami, póki co mają inny pogląd na świat, oraz na kraj dla którego jeszcze mają szacunek.Podobne rzeczy dzieją się też w Anglii.I jak ich teraz wykurzyć z Europy ? Ci, którzy są legalnie, praktycznie są nie do wyrzucenia, bo są potrzebni.A wśród nich także są ludzie, którzy walczą teraz na przedmieściach Paryża.Rząd Francji musi także uważać by nie wywołać ogólnoświatowego skandalu :? .

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”