Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: wloski » 12 cze 2020, 11:59

Tomusmc pisze:
12 cze 2020, 9:31
ozob pisze:
12 cze 2020, 0:02
Tomusmc pisze:
11 cze 2020, 22:55
Za Danilo oczywiście Cuadrado pewnie będzie i to mnie wkurwia bo jakby sobie nie radził na tej pozycji to do niego nie należy. Nie mamy prawego obrońcy i koniec
Co to jest za problem z tym Cuadrado to ja nie wiem? Majaczenie jakby na rynku byko od groma bardzo dobrych/dobrych PO. Juan po prostu zostal przekwalifikowany i tylko sie cieszyc, ze taki ruch sie udal.
Cuadrado się sprawdził na prawej obronie, ale przy mocniejszym przeciwniku widać jego braki. Nie jest nominalnym obrońcą więc za błędy nie powinien być rozliczany, ale wolałbym go widzieć na skrzydle, a z tyłu zabezpieczenie w postaci obrońcy. Wiem, że ciężko zdobyć konkretnego prawego stopera i gramy czym mamy
Tylko że Cuadrado nie nadaje się do gry na skrzydle w ataku, z prostego powodu, widziałeś jego przyzwyczajenie do schodzenia do lini bocznej a potem oddawanie do partnera blisko ustawionego, on już dawno nie gra tak jak skrzydłowy w ataku, nie ma tego funu, nie mija, nie drybluje (z sukcesami) i ma mało wrzutek jak na skrzydłowego. On jest idealnym wahadłem w 3-5-2, i wg mnie rola PO jest dla niego w naszym systemie ok, z drugiej strony ile on gra na PO nawet nie ma sezonu za nim. Naprawdę Cuadrado jest ok na PO z jego wadami i zaletami.

No chyba że myślimy o sprzedaży ale rodzi się pytanie kto są niego? Brałbym Bellerina który zasiedział się w Arsenalu jak Fabregas i pikuje w dół.

Wróć do „Włochy”