Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: venomik » 14 cze 2020, 21:41

(L)oczkerson pisze:
14 cze 2020, 21:17
Moim zdaniem on ma dziki potencjał na tej pozycji. Tylko trzeba przestać szukać kolejnej kalki Pirlo. Po pierwsze ani Pjanić, ani Verratti, ani Tonalli nie będą grać w ten sposób co Andrea, a po drugie bo piłka się zmieniła i chyba musimy budować inaczej niż na klasycznego registę i dwóch ochroniarzy.
Ale piłka nigdy nie wyglądała tak, że najczęstszym/bardzo częstym ustawieniem był klasyczny regista i ubezpieczejący go zawodnicy. Takie drużyny z czołówki można liczyć na palcach. Nawet Juve taką drużyną nie było - ni cholery nie traktuję Vidala czy Pogby jako ochroniarzy. Wręcz przeciwnie, obaj mieli ogromne zapędy ofensywne i pomoc z tą dwójką po bokach miałaby spokojnie rację bytu nawet z takim Kante za plecami.

Druga kwestia to Bentancur. Jestem wielkim fanem tego zawodnika, dostrzegam postępy jakie poczynił w ostatnim czasie. Ale... kurde, chłopak ma jednak 23 lata i naprawdę spodziewałbym się, że w tym wieku kandydat na czołowego pomocnika w Europie powinien mieć już na koncie kilka rewelacyjnych spotkań do tego jeszcze więcej świetnych. Takich na poziomie 7.5/8.0, nawet bez bramki i asysty. I jak sięgam pamięcią - chyba nigdy się tak jego grą nei zachwyciłem.
Najlepszy z naszej pomocy, bardzo fajny mecz, świetnie pracował na swojej stronie, itp. Mnóstwo zalet pisywałem po jego meczach, ale totalnego zachwytu nie było chyba ani razu.

Wróć do „Włochy”