Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 14 cze 2020, 22:27

venomik pisze:
14 cze 2020, 21:41
Ale piłka nigdy nie wyglądała tak, że najczęstszym/bardzo częstym ustawieniem był klasyczny regista i ubezpieczejący go zawodnicy. Takie drużyny z czołówki można liczyć na palcach. Nawet Juve taką drużyną nie było - ni cholery nie traktuję Vidala czy Pogby jako ochroniarzy. Wręcz przeciwnie, obaj mieli ogromne zapędy ofensywne i pomoc z tą dwójką po bokach miałaby spokojnie rację bytu nawet z takim Kante za plecami.
Oczywiście, ale jednak punktem wyjścia na ich pozycja była defensywa. Nigdy nie zagrałby tam zawodnik kiepski w obronie, a piłkarzy pozbawionych cech ofensywnych można w naszej kadrze wymieniać i wymieniać. Chodzi mi o to, że nie możemy wiecznie czekać na wszechstronnego piłkarza, który powtórzy wkład Pogby czy Vidala. Skoro taki profil jest nierealny to trzeba dla odmiany puść w kierunku mobilnych kreatorów. Pomocnik OL jest dokładnie takim piłkarzem. Tylko wtedy bezwzględnie nie może go asekurować Pjanić. Benatncur się nadaje.
venomik pisze:
14 cze 2020, 21:41
Mnóstwo zalet pisywałem po jego meczach, ale totalnego zachwytu nie było chyba ani razu.
Żeby nie sięgać daleko strasznie mi imponował w meczu z Interem. Przynajmniej mi.

Wróć do „Włochy”