Biuro Prasowe Klubu poinformowało, że dzisiaj KP Legia Warszawa pozyskała nowego zawodnika. Jest nim 24 letni napastnik Michal Gottwald do tej pory występujący w słowackim klubie MSK Zilina. "Michal jest szybkim, silnym i dobrze trzymającym się na nogach napastnikiem. Posiada umiejętność uderzenia piłki zarówno z prawej jak i lewej nogi. Oglądaliśmy jego grę na kasetach wideo, dużo rozmawialiśmy też z Janem Muchą, który go nam polecił. Kilka klubów zabiegało o Michala, ale postaraliśmy się, aby to właśnie z nami podpisał kontrakt. Zawodnik ma świadomość celów o jakie walczymy i wierzę, że będzie ambitnie walczył o wejście do podstawowej jedenastki.
Najprawdopodobniej, jeśli dojdziemy do porozumienia z Ziliną, to pojawi się u nas już w przyszłym tygodniu. Jeżeli natomiast będzie musiał wypełnić kontrakt do końca, wówczas rozpocznie z nami treningi 9 stycznia przyszłego roku" - powiedział menadżer Klubu, Dariusz Wdowczyk.
Po podpisaniu kontraktu Michal Gottwald powiedział: "Do tej pory o Legii wiedziałem niewiele, poza tym że jest to jeden z najlepszych Klubów w waszym kraju. Sporo informacji na temat klubu i panującej w nim bardzo dobrej atmosfery pozyskałem od Jana Muchy, który jest moim dobrym kolegą. Wiem, że w zespole jest kilku zawodników ocierających się o reprezentację Polski, a także sporo młodych i utalentowanych piłkarzy. Pomimo tego, że rywalizacja w Legii jest ponoć duża chcę wywalczyć miejsce w pierwszym składzie"
Kontrakt z nowym piłkarzem Legii, Michalem Gottwaldem obowiązywać będzie do 30.06.2008 roku.

LegiaLive.pl
Szczerze mówiąc nigdy o nim nie słyszałem ale może coś z tego będzie