Co do Odegaarda, to ponoć przesądzone jest, że zostanie jeszcze na wypożyczeniu w Sociedad na kolejny sezon. Co do Hakimiego z kolei, to mogą go sprzedać Interowi, ale tylko z opcją pierwokupu lub w ogóle klauzulą odkupienia zawodnika. Hakimi to zbyt wielki talent by Real miał go całkowicie oddać. Z tym zaciskaniem pasa też nie byłbym taki przesadny, bo Real ma duży komfort... Przykład Barcelony jaka ma dość wąską kadrę i wręcz musi zainwestować w wzmocnienia a ostatnio ponoć Arthur oficjalnie odchodzi z zespołu, więc no robi się u nich coraz gorzej, do tego Barcelona ma spore długi i z tego co słyszałem, rozważają sprzedaż Griezmanna... Real takich problemów nie ma, on nadal jest stabilny finansowo, ma szeroką kadrę zarówno doświadczonych jak i młodych zawodników, na pewno część będzie można odsprzedać i kasa Realu tylko na tym zyska. W lidze Real ma naprawdę jeśli chodzi o kwestię finansową wygodną sytuację, nawet Atletico w poprzednim okienku zmarnowało właściwie ogrom pieniędzy i też są pod ścianą.
Real obrał świetną politykę inwestowania w młodych zawodników za stosunkowo nie duże pieniądze a zakup Kubo był strzałem w dziesiątke, ponoć mecze Majorki ogląda ogrom azjatów tylko ze względu na niego i to kura znosząca złote jajka za pół darmo. Jeśli Real rozważnie podejdzie do sprzedaży i wypożyczeń zawodników, to znajdzie się nawet sporo funduszy na transfery, co w tym okresie też może być bardzo korzystne, bo obecnie ceny piłkarzy spadły i zespoły stabilne finansowo, mogą tutaj sporo zyskać... Weźmy problemy innych klubów jak np. PSG które bodaj nie dostanie pełnej sumy chociażby z racji praw do transmisji telewizyjnych, ponieważ ich liga została zakończona ze względu na epidemię. Więc już oni mają znacznie gorzej.
Włoskie kluby też będą miały ogromny problem z transferami i jestem ciekaw też decyzji Ronaldo, bo ten szuka ponoć ucieczki z Włoch i mówi się o kierunku powrotu do Realu lub grze w Bayernie.
Zobaczymy jak to się rozwinie.