Pytania Techniczne

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 18 lis 2005, 23:17

Mazurek pisze:Void teoretycznie pod PM jest możliwość bezstratnego podziału na partycje.
Próbowałem tak robić 2 razy i w obu razach zakończyło się to niepowodzeniem, a mianowicie w okolicach 90 % zawsze nagle przyspieszy do 100 i wszystko cacy, a później nie będziesz się mógł dostać na żadną z partycji. Jedyny ratunek - format całego dysku.
IHMO nie znajdziesz takiego programu. A PM radze nei używać bo nie tak dawno w Chipie można było znaleźć artykuł z którego wynikało, że używanie tego programu niszczy nieodwracalnie klastry na dysku, co bezpośrednio przyczynia się do powstania BS.
Dość prymitywny, ale w w/w teście doceniony jest program Ranish Partition Manager, który wszystkim polecam.
Wielkie dzięki Mazurek :)
PM już odinstalowany. Tego Ranisha mam na CD, ale znając życie pewnie nie będę wiedział jak się nim posługiwać :D
Ale po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że lepiej będzie przejść się do któregoś qmpla i na DVD ponagrywać dane, bo na CD to bym chyba cały weekend siedział i wybierał.
No i wtedy FDiskiem podzielę - mam do niego zaufanie i jest prosty w obsłudze.

Ale mam kolejny problem :x
Większość plików ściąganych przeze mnie z sieci jest podzielona w RARze i zabezpieczona hasłami. Zawsze rozpakowywanie przebiegało bez zarzutu aż do przedwczoraj - teraz nie mogę wypakować żadnego pliku, próbowałem już wwzystkich możliwych programów i zawsze to samo. Daje screena z 7-Zipa w Win RAR jest podobnie
Obrazek
Może to jakiś wirus albo coś :?: Pliki na pewno są ściągnięte w całości.

Błagam o pomoc, bo teraz ok. 5 GB bede musiał skasować jak nie dam rady czegoś z tym zrobić :pray:

Wróć do „Hyde Park”