Wielkie dzięki MazurekMazurek pisze:Void teoretycznie pod PM jest możliwość bezstratnego podziału na partycje.
Próbowałem tak robić 2 razy i w obu razach zakończyło się to niepowodzeniem, a mianowicie w okolicach 90 % zawsze nagle przyspieszy do 100 i wszystko cacy, a później nie będziesz się mógł dostać na żadną z partycji. Jedyny ratunek - format całego dysku.
IHMO nie znajdziesz takiego programu. A PM radze nei używać bo nie tak dawno w Chipie można było znaleźć artykuł z którego wynikało, że używanie tego programu niszczy nieodwracalnie klastry na dysku, co bezpośrednio przyczynia się do powstania BS.
Dość prymitywny, ale w w/w teście doceniony jest program Ranish Partition Manager, który wszystkim polecam.
PM już odinstalowany. Tego Ranisha mam na CD, ale znając życie pewnie nie będę wiedział jak się nim posługiwać
Ale po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że lepiej będzie przejść się do któregoś qmpla i na DVD ponagrywać dane, bo na CD to bym chyba cały weekend siedział i wybierał.
No i wtedy FDiskiem podzielę - mam do niego zaufanie i jest prosty w obsłudze.
Ale mam kolejny problem
Większość plików ściąganych przeze mnie z sieci jest podzielona w RARze i zabezpieczona hasłami. Zawsze rozpakowywanie przebiegało bez zarzutu aż do przedwczoraj - teraz nie mogę wypakować żadnego pliku, próbowałem już wwzystkich możliwych programów i zawsze to samo. Daje screena z 7-Zipa w Win RAR jest podobnie

Może to jakiś wirus albo coś
Błagam o pomoc, bo teraz ok. 5 GB bede musiał skasować jak nie dam rady czegoś z tym zrobić