Niezłe jaja, jak za rok będziemy mieli 3 polskich piłkarzy z pola w Premier League. Ściskam kciuki za Grosickiego, miał od zawsze wielkie marzenie żeby grać w Premier League, kiedy był w swoim prime fatalnie wybrał klub (Hull przez kłopoty finansowe już w styczniu było praktycznie zdegradowane) ale na starość marzenie może się ziścić. Wiem że wielu WBA nie lubi, a wielu jak HMK lub się afiszować z antypolską sympatią w piłce, ale Grosik nam kibicom dał dużo radości i będę się bardzo cieszył, jeśli mu się uda.
Z kolei Brentford to moim zdaniem przeciwieństwo tego co piszemy tutaj o Leeds, czyli zespół absolutnie uzależniony od 3 piłkarzy. Benrahma albo Watkins odejdzie i będziemy mieli kandydata na najgorszy zespół w historii Premier League.
Z barażu chcę Nothingham. Nawet nie wiem kto tam gra, ani jednego meczu z ich udziałem w tym sezonie nie widziałem, ale to zespół którego awans do Premier League jest obłożony klątwą, dokładnie tak jak Liverpool był obłożony klątwą na mistrzostwo Anglii, więc najbliższy czas zerwać z tym wszystkim i wbijać do najwyżej klasy.