Real Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Smithu » 20 lis 2005, 12:42

Czas wyrazic i swoje zdanie. Jest wiele watkow ktore mozna opisac i mam nadzieje ze kazdy spotka sie z normalna dyskusja nie z beznadziejna napinka.

Jak juz bylo wspomnianie odchodzi pewna ekipa pilkarzy stanowiaca jedna z er swietnosci Krolewskich. Helguera, Carlos, Salgado, Zidane sa jak na pilkarzy zawodnikami wiekowymi. Coraz czesciej doznaja kontuzji, coraz czesciej nie graja tak jak sie tego od nich oczekuje. Trzeba szukac zamiast nich zastapcow, tylko gdzie? Za Salgado jest Diogo i bedzie Cicinho, za Carlosa oby zszedl na lewo Ramos, badz tez trzeba szukac kogos innego. Watpie by byl to Cole, jego nastepcy nalezy szukac gdzie indziej. Za Helguere trzeba sprowadzic nowego, doswiadczone i silnego oraz dobrze grajacego glowa obronce. Cris, Luisao, Luzio sa jeszcze inne opcje ale te wedlug mnie sa najlepsze. Znalezienie zastepcy dla Zizou w dobrej formie graniczy z cudem. Ballack, powiedzmy ze pomoglby w Madrycie ale to nie jest typ takiego zawodnika jak Francuz. Moze Robinho, bo jakby nie bylo gra bardzo dobrze i jest jedynym obecnie pilkarzem ktory ciagnie ciezka madrycka lokomotywe.

Inna sprawa to zawodnicy ktorzy jeszcze kilka lat moga pograc. Ronaldo, Raul, Guti, Becks, Garcia zawodnicy bliscy 30. Kazdy jezeli omijaja go kontuzje potrafi grac na bardzo wysokim poziomie, jednak kazdy w razie tej nieszczesnej kontuzji potrzebuje godnego zastepcy na lawce rezerwowych. Gdzie ich szukac, to dla mnie pytanie oczywiste. Boiska Holandi czy Niemiec obfituja w takich pilkarzy, ja szczegolnie zwrocil bym swoje oczy w kierunku mlodych holendrow jak Sneijder, VdVaart, Lanzdat, czy tez na krajowych Hiszpanskich boiskach gdzie bryluje Joaquin, Vicente czy w Angli Luis Garcia.

Ile by trzeba bylo wydac na nowych zawodnikow by za okolo sezon miec silny i zgrany zespol? Nie wiem dokladnie ale raczej nie jest to wazne, bo Perez rzadko kiedy liczy sie z wydawanymi pieniedzmi.

Teraz kolejna kwestia. Mamy w klubie kilku mlodych i utalentowanych zawodnikow ktorzy jeszcze wiele moga i sa w stanie pokazac. Mowicie ze Robinho gra zle, a prawda jest taka ze obecnie od kilku spotkan jest najlepszym wsrod blancos. A jeszcze mamy Diogo, Soldado, De la Reda, Ramosa z nich z pewnoscia bedzie jeszcze wiele pozytku.

Wracajac jeszcze do Robinho, co byscie nei mowili gra dobrze mimo iz ma problemy z aklimatyzacja. Z meczu na mecz mimo slabej postawy druzyny po nim samym widac ze czuje sie coraz pewniej.

Warto tez wspomniec o trenerze. Luxemburgo jest dobrym trenerem, ale co moze zrobic gdy zawodnicy jakis posiada sami z siebie graja tragicznie nawet jego motywacja i umiejetnosci trenerskie nie na wiele sie zdadza, jezeli druzyna nie daje rade. Oczywiscie mozna by dac zamiast niego trenera cudotworce pokroju Mourinho, Beniteza czy Hiddinka. Ale to nic w obecnej druzynie nie zmieni. To jest druzyna w jakiej nie trzeba nowego trenera (bo dobrego juz mamy) trzeba dalszej rewolucji i zmiany generacji.

Dziekuje to by bylo narazie na tyle, licze na ozywiona dyskusje.

Wróć do „Hiszpania”