Kredyt czy wynajem - dyskusja

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

Kredyt czy wynajem - dyskusja

Post autor: losiu03 » 03 sie 2020, 20:47

gilardino11 pisze:
03 sie 2020, 19:48
Homekoncept 31.
Oddane na wiosnę 750 tysiecy zł plus działka 130 tyisecy 11 arów
Ciekaw jestem ile Ty budów prowadziłeś ?? Ze masz takie pojęcie. Tak samo jak ceny mieszkań to oszalaly tez ceny działek i wybudowania domu. Jak doliczysz do tego ilosc pozwolen problemów straty bardzo cennego czasu to wyjdzie ze wcale budowa domu to nie jest taki fajny pomysł.
Ale mowie , kto budował i jest szczery to wie ze idzie czasem ochujeć od tego wszystkiego
No więc potwierdzasz tylko to co napisałem wcześniej, że nie ma opcji abyś taki duży dom postawił za 700tys. Doskonale zdaje sobie sprawę, że to są to znacznie wyższe koszty.

Chyba generalnie nie skumałeś o czym pisałem, bo zauważyłbyś również, że pytam o ceny pod Wrockiem innych ludzi, by zrobić małe obeznanie. Zawsze opinia kogoś, kto tam mieszka jest bardziej wiarygodna. Nie robię więc z siebie żadnego znawcy z pojęciem, jak to ująłeś :)

Budując dom na pewno decydowałbym się na mniejszy parterowy domek, 100-120m z małą działkom, na obrzeżach Wrocławia lub Gdańska. Z dojazdem do miasta z pobliskich miejscowości sytuacja znacznie lepiej wyglada w Trójmieście, jest mnóstwo małych miejscowości typowo osiedlowych, gdzie jest dosłownie wszystko. Przedszkole, szkoła, Lidl, biedra, siłownia, przychodnia zdrowia, apteka, rossman, kościół i w cholerę innych sklepów. Na obrzeżach Wrocka od dwóch lat mieszka mój kuzyn i też nie narzeka na dojazd do miasta, ale osobiście nie miałem przyjemności sprawdzić jak to wyglada na codzień. Dlatego zwracam się do Was Drodzy Wrocławianie, która z pobliskich miejscowości nadaje się najlepiej na budowę domu? :D

Wróć do „Hyde Park”