Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Magnum » 09 sie 2020, 18:04

Eyesmon pisze:
09 sie 2020, 17:54
Wiesz znam parę osób odmiennej orientacji. Nie nazwę ich lgbt bo to ludzie a nie ideologia. Nikt ich nie goni, nie krzywdzi, nie obraża, nie wypisuje na ich domach haseł. Po prostu żyją
Ja też, tylko że z "troszeczkę" innymi doświadczeniami ze swojego życia w Polsce. I znam trochę więcej niż "parę".
Eyesmon pisze:
To co się dzieje teraz to jest wywoływanie wojny. Sztuczny problem nietolerancji wobec osób homo podsycany działaniami które bulwersują ludzi. Mnie tak samo bulwersuje obsciskujaca się, ubrana w skórzane maski para homo na paradzie jak obsciskujaca się i sliniaca para hetero w autobusie.
Odkąd miałem 7, 8 lat pamiętam naklejki "zakaz pedalowania" i tego typu akcje ze strony prawicy. Wtedy, kiedy o LGBT w Polsce jeszcze się za bardzo nie słyszało.
NoName1989 pisze:
09 sie 2020, 17:52
PO no cóż przez 8 lat swoich rządów mieli okazję, żeby pomóc biednym i uciśnionym środowiskom lgbtowskim. Czy to zrobili? :)
Lewica czy ludzie LGBT nie lubią PO i bardzo denerwuje ich to, że PO próbuje sobie nimi wycierać mordy.
Eyesmon pisze:
Jakbym Ci zaczął machać łapami przed oczami krzycząc że marchewka jest lepsza od kapusty,
Prawa człowieka to nie demonstracja o marchewce i kapuście. To, że rząd PiS wydał LGBT wojnę i sam, nieprowokowany zresztą, zrobił z tego całą kampanię a Trzaskowskiego przedstawił jako człowieka LGBT pokazuje idealnie, kto tu LGBT gra. I nie jest to środowisko ludzi LGBT tylko właśnie rząd, podsycający nienawiść i podziały w społeczeństwie.

Natomiast co do całej sprawy, zacytuję post z którym się zgadzam najbardziej
1. Pobicie to pobicie, to chyba nie ulega wątpliwości. Natomiast przy samym pobiciu warto popatrzeć na brak uszczerbku na zdrowiu oraz na prowokujące zachowanie samego poszkodowanego.
2. Mimo, że są przesłanki popełnienia przestępstwa - cały materiał dowodowy jest zabezpieczony. Generalnie ani mataczenie, ani opieranie się aresztowaniu nie miało miejsca. Nie było przesłanek, żeby stosować taki mocny środek zapobiegawczy jak areszt. Zatem areszt, pomimo braku przesłanek stanowi dla mnie dowód na manipulację polityczną.
3. Polskie sądy ogólnie nadużywają tego środka, decyzji tej nie powinien podejmować skład jednoosobowy - co po raz kolejny sugeruje manipulację polityczną.
4. Cieszę się, że w sprawie aktywnie uczestniczą posłowie Lewicy, nie sposób nie dojrzeć w tym delikatnego, ale jasnego, kolejnego kroku w stronę autorytaryzmu. Cieszę się, że zamiast byczyć się w Chorwacji działają w tej sprawie.
Natomiast zwijanie teraz ludzi którzy po prostu wyszli na ulicę i nic nie robią tylko najwyraźniej wprawiają kogoś w strach z powodu tego, że wyszli na ulicę to cóż... nie może być na to zgody. A znakomita większość tych ~50 osób własnie nic nie robiła. Tylko tam była.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”