Major League Soccer

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Major League Soccer

Post autor: Cement » 12 sie 2020, 14:57

cloner pisze:
12 sie 2020, 7:36
Czyli mam rozumieć, że Jarek Niezgoda trafił do bardzo dobrej drużyny? Turniej w końcu wygrali ;) łatwo nie będzie miał w walce o plac w wyjściowym.
Timbers należą do czołówki MLS (dwa sezony temu przegrali finał z Atlantą), choć kluczowi gracze są już dość zaawansowani wiekowo (34-letni Chara, 32-letni Blanco, 34-letni Valeri) i prędzej czy później będą musieli zrobić rewolucję kadrową. Niezgodę może czekać tam bardzo ciekawa przyszłość, bo Timbers ściągnęli go ze sporymi nadziejami, ma w przyszłości być napastnikiem na lata. Savarese fajnie wprowadza go do zespołu - wchodząc z ławki dostaje sporo czasu, a wychodził już na boisko w pierwszym składzie. Praktycznie w każdym meczu MLS is Back z jego udziałem który oglądałem pokazywał się z dobrej strony, zdobył 2 gole i widać, że boiskowa współpraca z kluczowymi graczami dobrze mu się układa. O czymś świadczy też, że w konkursie rzutów karnych przeciwko Cincinnati został wystawiony do decydującej, piątej kolejki. Na chwilę obecną jestem optymistą co do jego przyszłości w MLS.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”