Panowie, a skąd przekonanie że Conte chce Dzeko i Vidala? Ok, Dzeko był rok temu blisko (ale to było rok temu, przed przedłużeniem przez niego kontraktu), ale o Vidalu nigdy poważniejsze źródła nie pisały. Nikt nie wie, czy Conte żąda takich graczy i stawia sobie ultimatum, że bez nich dalej nie chce trenować. Conte też w swoich wybuchach nigdy nie odnosił się do rynku transferowego (tylko na początku sezonu po porażce z Borussią). Ostatnio wrzeszczał tylko o braku ochrony i atakach mediów. Nie wiem w jaki sposób to rozwiązano i czy w ogóle.
Z tych "śmieciarzy" Conte to przyszedł Young za 1.5 bański na pół roku (teraz przedłużony po świetnej grze), wypożyczono Mosesa i tyle, więc nie ma co pisać jak to Conte nakazał naściągać szrotu, bo tak nie jest.
Inna sprawa, że menedżment musi się z Conte lepiej dogadywać w kwestii transferów. Ja wiem, że Eriksen to genialne nazwisko, ale skoro Conte go nie chciał i nie umie wykorzystać to po prostu jest to ze szkodą dla wszystkich - dla zawodnika, klubu i trenera. Można było ten hajs lepiej spożytkować. Nie mówię, że na Vidala, ale np. na jakiegoś Kante czy Ndombele czy kogo tam Conte sobie zażyczy.