Inter Mediolan (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Diamen23 » 29 sie 2020, 17:24

W internecie leci mocna krytyka Conte. Dziwi mnie to, bo jak pisałem wcześniej na razie jest trochę plotek, zgadywania i ludzie za mocno dają się ponieść pismakom.
Kolarov jest po słabym sezonie i nie wiem czy to dobry ruch, ale ma kosztować 1.5 bańki i za jakieś 8 mln euro będzie można pokryć jego kontrakt i kwotę transferową. Mamy za to gracza, który może obsadzić 2 pozycje, jest dosyć mocnym charakterem i potrafi większość wolnych zamienić na gole. Ludzie piszą go, że Conte woli go od Kumbulli. Może tak, może nie. Kumbulla kosztowałby pewnie z kontraktem z 45 mln euro, więc spora różnica.
Podobnie kwestia wygląda z Vidalem. Agent Felicevich być może sprawi, że mógłby przyjść za darmo. Z Alexisem mu się udało. Dzisiaj też ogłoszono odejście Valero, więc jedno miejsca się zwalnia i gdyby wskoczył na nie Vidal to wyglądałoby to fajnie. Gracz o większych umiejętnościach, a koszty tylko trochę większe od Valero.
Tonali to fajny gracz i nadal jest dla niego miejsce. Vecino, Radja, J.Mario i Gagliardini są na wylocie, być może też Brozović. Jest dużo graczy na sprzedaż, więc pewnie po odejściu jakiegoś z nich Inter ruszyłby po Tonalego. Być może Milan go w między czasie sprzątnie, być może nie. Rok temu była identyczna sytuacja z Barellą i Romą i też Giulini wolał ofertę Romy, ile w tym faktycznie prawdy było ciężko powiedzieć. Inter raczej nie chce płacić za Tonalego 40 baniek, a walka z Milanem do tego się będzie teraz sprowadzać. Za 40 baniek pewnie można by się już zakręcić koło jakiegoś Aouara, a Liverpool waha się nad wydaniem 30 mln na Thiago Alcantarę.

Tak czy inaczej, ja jestem spokojny. Jest dużo graczy do sprzedania, w tym okresie jest sporo okazji na rynku, co zapewne Marotta wykorzysta i będzie można wstępnie ocenić mercato w październiku i po kilku miesiącach gry.

Wróć do „Włochy”