O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

O futbolu na luzie...

Post autor: Kamil_77 » 02 wrz 2020, 12:39

Kesz pisze:
02 wrz 2020, 11:00
Najlepsze też są statystyki gdzie weźmiemy napastnika i porównamy jego bramki ze skrzydłowymi jakie strzelił w lidze i reprezentacji, mając świadomość, że Messi już zrezygnował z kadry a np. Ronaldo odmówił meczy w Lidze Narodów. Oczywiście też mało istotne jest przy takiej statystyce, że porównywana jest tu Bundesliga do La Liga gdzie przynajmniej na papierze liga Hiszpańska jest uważana za lepszą i bardziej wymagającą, ale tu każdy będzie miał swoje zdanie i zawsze jako argument może przytoczyć przykład Bayernu i Barcy i wyniku 8-2 przeciwko drużynie zmęczonej maratonem ligowym i która ma wewnętrzne konflikty i ogólnie w tym momencie jest w rozsypce. Lewandowski jest genialnym piłkarzem, ale ta statystyka wyraźnie jest podrysowana pod niego... Ale wszyscy tu będą beeeczeć, że jak tak może być, toż to Lewy skarb narodowy jaki na statystyki walczy z Messim i CR7... ple ple ple
Jeszcze Ci powiedzą, że jesteś oryginałem na forum, mimo, że siedzę tu od 8,5 roku a średnia moich postów to dwa dziennie... Z czego większość tutaj piszę o grach i sportach walki a czasem i coś wrzucę na temat Realu. Tutaj z kolei mam swój punkt widzenia na przedstawioną statystykę i cóż, tak uważam no... Tak samo jak kiedyś była dyskusja gdzie krytykowałem Zidana za jego decyzje czy rozwiązania taktyczne, ale jednocześnie przyznawałem, że sukcesów mu trudno odmówić, jednak jego zwycięstwa często są wymęczone i to był okres gdy przejął drużynę po Solarim i osiągał gorsze rezultaty niż Lopetegui i wspomniany Solari...

No przynajmniej się nie boje mówić to co myślę, bo czasem zauważyłem, że ludzie na forach potrafią zrobić taką nagonkę, bo ktoś ma odmienne zdanie niż inni, że część osób boi się później w ogóle udzielać ;)

Ja w każdym razie uważam, że ta statystyka jest trochę przerysowana, ale mimo wszystko imponująca.
Ale jak Ciebie brać poważnie jak w każdym poście zaznaczasz że Messi zakończył grę w kadrze i dlatego ma mniej bramek niż Lewy?
Zdradzę Ci sekret, Messi nadal gra dla reprezentacji :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”