Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: Muki » 25 lis 2005, 10:44

Bardzo denerwuje mnie to, że Manchester ma zamiar płacić 6 mln. funtów za rok gry Ballack'owi, gdy w Holandii gra nie gorszy, a na pewno za rok-dwa lepszy od Niemca Wesley Sneijder. Bramki z 20-30 metrów, doskonały przegląd pola, podania jak od cyrkla...

Co do następcy Keane'a - tutaj jestem rozdarty między Tymoshchukiem z Szachtaru Donieck i Javierem Mascherano z Corintians. Diarra i Zokora również mogliby się załapać. Myślę jednak, że Tymoshchukowi najbliżej do klasy Keano, tak samo waleczny, prawie identycznie gra ja Irlandczyk.

Trzeba też wspomnieć o obronie... G. Neville i Silvestre to nie ta klasa co 2-3 lata temu... Obronę powinien SAF budować na Ferdinandzie i Heinze.

Cicinho trafi na 90% do Realu Madryt. Ale np. w Hannoverze 96 gra Pat Mertensacker ( najprawdopodobniej przekręciłem jego nazwisko :) ), który jest uważany za jeden z największych talentów niemieckich odtatniech lat, jeżeli chodzi o defensywę. Nigel de Jong z Ajaxu też jest niczego sobie.

Pomoc to też dylemat Fergusona. Należałoby poszukać następcy dla Scholesa. W/w Sneijder, Ballack... Można tutaj dodać jeszcze Daniela Carvalho, bodajże z CSKA Moskwa, który wyczynia z piłką rzeczy niesamowite, bardzo dużo pochlebnych opinii o nim słychać.

Napad. Wydaje się że van Nisterlooy, Rooney, Saha i ??Smith?? są w miarę dobrzy... Rooney jest jak Cantota - obecnie mało strzela, ale za to kiwa przeciwników, rozgryza obronę. Myśle jednak że można sprowadzić "niemieckiego Rooney'a", czyli Lukasa Podolskiego, nim zakupi go Chelsea badź Barca, a on okaże się ( a tak pewnie będzie ) superstrzelcem. Tevez też by się przydał.... A Theo Walcott - no to by było coś.... Tożto drugi Rooney, tyle że nie do końca wyszkolony. Zresztą Ferguson ma już na niego oko :)

Ale jak grać póki nie ma się w/w zawodników? Bo póki co ManU cięko przędzie. 2 wygrane, 1 remis... Gdyby wygrali z Villareal możnaby mówić o przezwyciężeniu kryzysu.

Nie rozumiem co w pierwszym składzie robi na lewym Ronaldo, a na prawym skrzydle Fletcher... Prawe należy do Ronaldo, lewe do Parka, który na boisku zostawia serce i płuca!! Z Fletcherem jest trochę jak z Rasiakiem i Janasem :) Ja bym proponował w ataku van Nisterlooy i Rooney, w pomocy J.S Park-Giggs ( schodziłby na lewe, Park na środek ) -Scholes-Ronaldo, w obronie Silvestre ( po wyl. kontuzji Heinze ), Ferdinand, Brown, Neville. W bramce van der Sar.

Natomias jeżeli miałoby dojść do zmiany Trenera, to bez wątpienia powinien pojawić się Paul LeGuen, bądź Hiddink, któego jednak zwolennikiem nie jestem...

Wróć do „Anglia”