Real Betis - dookoła klubu

STRUMYK
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: STRUMYK » 25 lis 2005, 13:58

Mecz z Kadyksem to będzie ciężki chleb dla Betisu. Po pierwsze. Kadyks gra lepiej na wyjazdach niż u siebie, choć mieli ostatnio dwie pechowe porażki u siebie z Mallorcą i Valencią. Jakby nie patrzeć najbliższy mecz to derby Andaluzji, może nie takiej rangi jak spotkania w trójkącie Betis-Sevilla-Malaga, no ale zawsze ;). A co do LM to prawda, już nie mają szans awansu, choć swoją droga tylko jakiś debil mógł umieścić dwie angielskie drużyny w jednej grupie. I będzie w niej tak jak podejrzewałem. To znaczy pierwsza Chelsea, potem L'pool, trzeci Betis i ostatni słaby Anderlecht. Przynajmniej Betis ma zapewnione starty na wiosnę w Pucharze UEFA. A to też będą kolejne profity dla klubu ;). Błędem było pozbycie się Denilsona. Może i kiedyś dużo kosztował, ale przynajmniej Betis mógł grać skrzydłami. I była to zawsze trudność dla rywali, czy to Joaquin będzie walić do przodu, czy Denilson :P. Nie wiem co prawda gdzie gra teraz Alfonso, ale swego czasu gość był świetny, tak samo jak Casas. Oliveira na dziś jest wporzo gość, ale brakuje mu dobrego partnera do gry w ataku Zielono-Białych. Podobnie miała się rzecz w Atletico Madrid. Był tylko Torres i nikt więcej. Chociaż byli tam też ostatnio Javi Moreno, Correra, ale dla mnie za słabi :P. W Betisie ja bym chętnie widział w ataku Oliveirę i Guizę, a wy jak stawiacie?

Wróć do „Hiszpania”