Muki pisze:Co do następcy Keane'a - tutaj jestem rozdarty między Tymoshchukiem z Szachtaru Donieck i Javierem Mascherano z Corintians. Diarra i Zokora również mogliby się załapać. Myślę jednak, że Tymoshchukowi najbliżej do klasy Keano, tak samo waleczny, prawie identycznie gra ja Irlandczyk.
Szczerze mówiąc Tymoshchuka widział chyba z pięć razy w akcji i niczym szczególnym mnie nie zachwycił.
Mascherano to znany jest dzieciom z FM'a.
Diarra i Zokora - tylko czekam, aż któryś z nich zasili szeregi United.
Neville to wciąż solidny defensor. Silvestre jednak gra przeciętnie i popełnia głupie błędy. Nigel de Jong, Oguchi Onyewu, Fabio Aurelio, Gabriel Milito czy Tafforeau - jako alternatywa dla Heinze. to zawodnicy, z kótrych można byłoby wybrać jakiś przydatnych do drużyny.Muki pisze:Trzeba też wspomnieć o obronie... G. Neville i Silvestre to nie ta klasa co 2-3 lata temu... Obronę powinien SAF budować na Ferdinandzie i Heinze.
Cicinho trafi na 90% do Realu Madryt. Ale np. w Hannoverze 96 gra Pat Mertensacker ( najprawdopodobniej przekręciłem jego nazwisko), który jest uważany za jeden z największych talentów niemieckich odtatniech lat, jeżeli chodzi o defensywę. Nigel de Jong z Ajaxu też jest niczego sobie.
Zapomnijmy o Cicinho. To już problem Realu. Zagrał trzy dobre mecze na PK i już go kupują
Per Mertesacker to zawodnik dobry ale na Bundeslige. Na pewno nie lepszy niż nasz Wes Brown.
Sneijder jak najbardziej TAK, Ballack zdecydowanie NIE!Muki pisze:Pomoc to też dylemat Fergusona. Należałoby poszukać następcy dla Scholesa. W/w Sneijder, Ballack... Można tutaj dodać jeszcze Daniela Carvalho, bodajże z CSKA Moskwa, który wyczynia z piłką rzeczy niesamowite, bardzo dużo pochlebnych opinii o nim słychać.
Daniel Carvalho to również świetny, bramkostrzelny piłkarz. Nie jestem pewien czy on nie jest lewym pomocnikiem czy też playmakerem.
Atak to ostatnia formacja, która potrzebuje zmian. Ruud i Rooney + mocni zmiennicy Saha i Rossi, to jak dla mnie wystarczająco mocna paczka.Muki pisze:Napad. Wydaje się że van Nisterlooy, Rooney, Saha i ??Smith?? są w miarę dobrzy... Rooney jest jak Cantota - obecnie mało strzela, ale za to kiwa przeciwników, rozgryza obronę. Myśle jednak że można sprowadzić "niemieckiego Rooney'a", czyli Lukasa Podolskiego, nim zakupi go Chelsea badź Barca, a on okaże się ( a tak pewnie będzie ) superstrzelcem. Tevez też by się przydał.... A Theo Walcott - no to by było coś.... Tożto drugi Rooney, tyle że nie do końca wyszkolony. Zresztą Ferguson ma już na niego oko
Chyba już każdy wie, że dziś po ciężkiej i długiej chorobie zmarł były piłkarz Manchesteru United i Irlandii Płn. George Best. Zawodnik o nieprzeciętnym wyszkoleniu technicznym oraz niespotykanej szybkości strzelał bramki dla United. Z ManU odszedł mając zaledwie 27 lat. [']
Łukasz[ACM] pisze:często cofią sie