Filmy

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 26 lis 2005, 16:50

Parę minut temu wróciłem z kina. Byłem na kolejnej części Harrego Pottera. Wiem, że kino wybitne to nie jest, a i sam zbyt chętnie nie szedłem(raczej po wielkich namowach młodszej siostry). Książkę przeczytałem i nawet mi się spodobała. Ale do rzeczy. Do filmu podchodziłem z ogromnym dystansem. Słyszałem, że zrobili z tego mroczny film i zastanawiałem się jak z bajki dla dzieci można zrobić horror :lol:

Na filmie raczej się nie nudziłem. Było parę ciekawych scen, naprawdę niezłe efekty specjalne. Obsada aktorska? Jak na dzieci to całkiem niezłe, ale czasami miałem wrażenie, że sam bym to lepiej zagrał :lol: Czy film jest godny polecenia? Dla fanatyków małego maga z pewnością. Dla dzieciaków i nastolatków właściwie też. Ale raczej starsi to na ten film wybiorą się tylko ze swoimi dziećmi ;)

Aha i jeszcze jedno...jak film się trzyma książki? Cłakiem nieźle. Skrócono co prawda kilka całkiem fajnych wątków(np. MŚ w Quidtichu(?-tak to się piszę :P ).

Filmowi dam mocną 8. Wybitne dzieło to na pewno nie jest, ale się wyróżnia, jak dla mnie pozytwnie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”