Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:51

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:40
Poza tym - mówisz o życiu, ja wspominałam o zdrowiu - tak fizycznym, jak i psychicznym. Ciekawe czy tak chętnie zajmiesz się niepełnosprawnym dzieckiem, jak Twoja kobieta przez pól roku po porodzie będzie wrakiem leżącym w łóżku.
A kto wspomoże moje życie psychiczne, gdy moja żona samodzielnie będzie mogła podjąć decyzję o aborcji? Bardzo egoistyczne podejście, kobiety ciągle tylko "ja", "ja" i "ja". A kiedy pojawi się "dziecko" i "mąż/partner" w rozmowach?

Kojiro pisze:
27 paź 2020, 13:43
Przecież to nie prawda, kobiety w Polsce decydują same o sobie o swoich dzieciach, ciele i samej dupie. Inna sprawa gdy tą dupę dzielą z inną osobą i z tego powstaje osoba trzecia, której Konstytucja też daje prawa. I o to się wszystko rozchodzi.
Ooo, w końcu mądry post Kojiro.
O to chodzi, o prawo do życia tego dziecka, które powstało.

Conrado pisze:
27 paź 2020, 13:48
Cloner założmy że Ty jesteś porządnym facetem z zasadami i zostałbyś w takiej sytuacji przy swojej partnerce w takiej sytuacji(odpukać) ale statystycznie 8 na 10 facetów podwija kitę i ucieka zostawiając kobietę i chorego dzieciaka samym sobie bo państwo zapewnia tylko niewielką część pomocy a kobieta mająca plany na przyszłość zostaje zmuszona do bycia opiekunką 24 h na dobę do końca życia dziecka.
Eeeee, ale wiesz że dziecko, nawet chore, można oddać nawet do "okna życia"?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”