Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 14:59

cloner pisze:
27 paź 2020, 14:54
No właśnie, głowy uciąc sobie nie dam, ale... ja też nie jestem pewien czy choć raz wyraziłem swoje zdanie nt. aborcji, czy tylko cały czas sobie tutaj teoretyzuję.
Właśnie dlatego mówię, że Ty sformułowałeś to inaczej - rzucając jako jeden z pomysłów.
DDK napisał wprost "pewnie też byłbym w stanie" - co można zrozumieć jako stwierdzenie, co by zrobił, więc nie dziwię się, że tak to jest odbierane.
DDK pisze:
27 paź 2020, 14:56
Czyli do momentu urodzenia, tak? Ok, to w takim razie aborcja powinna być dozwolona również w 9 miesiącu? Powiedzmy, że nie zagraża ani życiu ani zdrowiu matki.
Chyba nie uważałeś na biologii, jeśli myślisz, że dziecko dopiero po urodzeniu jest w stanie przeżyć za organizmem matki :D
DDK pisze:
27 paź 2020, 14:56
A skąd wiesz, że sobie tego nie wyobrażam? A wiesz też, że poznałem laskę, która dokonała aborcji? A wiesz, że obracam się w środowisku, gdzie połowa żyje od pierwszego do pierwszego? Koszt 500zł to 1/8 przeciętnego wynagrodzenia. Czyli przeciętny Polak zarabia tyle w 4 dni.
Biorąc pod uwagę to, jak lekko przychodzi Ci stwierdzanie, że takie to łatwe i tanie, naprawdę nietrudno o wniosek, że nie wiesz, jak wygląda życie takich ludzi.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”