Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6362
Kibicuję: 4rsenal

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: sickstick » 29 paź 2020, 9:22

Przede wszystkim posłowie PiS okazują się być ludźmi krótkowzrocznymi, którzy nie potrafią spojrzeć na efekty swoich działań na dalszą skalę. A efekty będą takie, że robiąc na siłę, zakazami i nakazami z Polski państwo kościelne, sprawiają tylko że społeczeństwo jeszcze szybciej odwróci się od kościoła. Wczoraj babcia mojej dziewczyny oznajmiła, że jeśli zdecydujemy się na ślub kościelny, to ona niestety do kościoła na uryczystość nie przyjdzie, bo nie chce mieć nic wspólnego z tą organizacją. 65-letnia kobieta, która przez całe życia biegała co niedzielę do kościoła, przez to co wyprawia PiS i episkopat przestała tam chodzić oraz nie ma zamiaru tam wejść nawet na ewentualny ślub jedynej wnuczki. To pojedynczy przykład osoby starszej, natomiast awers do kościoła wśród osób młodszych będzie gigantyczny. IMO właśnie na naszych oczach dzieje się obalenie KK w Polsce.

Kto tego obalenia dokonał? Lewcy? Sataniści? PO? Kosmici? Nie, dokonało tego Prawo i Sprawiedliwość, używając KK jako oręża w walce politycznej przeciwko Polakom. To pokazuje, jak bardzo krótkowzrocznymi politykami są ludzie PiSu, ludźmi którzy nie potrafią przewidzieć konsewksencji swoich czynów na dłuższą metę. Powiem szczerze jestem zawiedziony, bo i ile Kaczora nie lubiłem to dotychczas ceniłem go jako gracza politycznego, a tutaj okazuje się że jest on takim samym cieniasem jak większość polityków.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”