Ogólna dyskusja o polityce cz.2

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: MarcinW » 31 paź 2020, 0:09

@kojro

Gościu jak wrzucisz do "trybunału" kilku przypadkowych gości, którzy nie spełniają wymogów w zakresie niezależności nawet na poziomie zlikwidowanych sądów grodzkich to u samych podstaw mamy do czynienia z brakiem praworządności. No i jak już wywołujesz do tablicy to "trybunał" nie orzekł o niezgodności ustawy, bo wówczas musiałby ją zakwestionować w całości tylko konkretnego paragrafu (czy tam ustępu) nie chce mi się sprawdzać.
MarcinieW, ja nie pytałem dlaczego gardzisz PiS-em, a na kogo byłbyś skłonny głosować gdyby Jarek rozpisał nowe wybory, a Duda wywiesił białą flagę. Jak widzę dobro Polski nadal masz w głębokim poważaniu skoro chcesz ją oddać w ręce partii "najbardziej sprzedajnej" (Prostytutki?). Ale skoro podjąłeś wyzwanie (w sensie jako pierwszy odp. na pytanie) to dopytam, bo nie sprecyzowałeś - kto premierem (złe odpowiedzi: Wincenty Witos), ministrem zdrowia, sprawiedliwości z ramienia tej partii? Kto za Dudę (złe odpowiedzi: Maciej Rataj) ?
Nie wciągniesz mnie w tego typu dyskusje. Wiem o tym, że umiejętnie operujecie pojęciem mniejszego lub większego zła, ale dla mnie to, co obecnie w tym kraju się dzieje jest nie do "odtworzenia" przez żadną inną partię i choćby z tego powodu każda inna jest opcją lepszą. Pozdrawiam

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”