Co do obu kwestii podchodzę raczej sceptycznie - Ferguson nie zostanie na cztery czy trzy lata, bo go prędzej zabiją kibice po porażce z Sunderlandem czy jakimś Górnikiem Łęczna. Poza tym Szkot zostanie prędzej czy później zdegradowany przez słabe wyniki drużyny, bo to jest w chwili obecnej nieuniknione. Niedługo w ślady Keane'a może iść Giggs, van Nistelrooy czy inny piłkarz, który tak bardzo kocha MU.Manumef pisze:
Pojawiła sie również informacja, jakoby Fergie zapewniał, że przez następny sezon nadal będzie sprawował funkcję menadżera drużyny. Nie wyklucza również pozostanie na Old Trafford na następne cztery lata Shocked Przekonuje, że ma zamiar zbudować mocną drużynę, gotową na sukcesy. Natomiast z United łączony jest Guus Hiddink. Holendrowi po obecnym sezonie kończy się umowa.
W kwestii Hiddinka to raczej ja nie mam nic do powiedzienia, bo sprawa jest prosta - on nie odejdzie. Nie odejdzie z PSV, bo w tej drużynie może wszystko budować cały czas, może wiele rzeczy zmieniać, a w MU trzeba wszystko robić od podstaw. Holender zapewne by sobie poradził, teraz tylko pytanie - czy on tego chce? Czy chce się męczyć z Glazerami, czy woli siedzieć u Phillipsa, i mieć zespół perspektywistyczny. Bo tak naprawdę za góra pięć lat połowa obecnego Manchesteru będzie na emeryturze.
Wiesz, Glazer raczej będzie próbował nie tyle wziąć tonę kasy, co sprowadzić wielce znanego sponsora, który przynajmniej w kwestii marketingu podniesie morały MU, które i tak są teraz wysokie. Ja jestem raczej za podpisaniem przez ekipę z Old Trafford z kimś spoza świata telefonii komórkowej. Bo tak naprawdę to podpisanie z O2 kontraktu jest projektem ciekawym, ale jakoś nie widzę koszulek Manchesteru z logiem ex-sponsora Arsenalu.Manumef pisze: A czy na w/w koszulce będzie znajdowało się logo jednego z operatorów linii komórkowej? Mowa tu o firmie O2 dotychczasowym sponsorze Arsenalu Londyn. Po trwającym sezonie firmie O2 kończy się kontrakt z Kanonierami, natomiast kontrakt z drużyną z Old Trafford zrywa Vodafone (pisałem o tym wcześniej). Wśród potencjalnych faworytów do sponsorowania klubu znajdują się jeszcze: Google, Yahoo, Coca-Cola, IBM i Levi Strauss. Wszystkie te firmy proponują większe pieniądze niż Vodafone (9 mln funtów na rok, w przypadku O2 - 15 mln).
Mi bardzo podoba się projekt dotychczasowej koszulki. A kto da więcej (bo przecież o to chodzi Glazerowi) to się niedługo okaże.
Pozdrawiam.