Filmy

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 29 lis 2005, 20:14

A ja wczoraj byłam na Harrym Potterze - tradycji stało się za dość. :lol: ;) Powiem szczerze, że film do książki jest podobny tylko pod względem wątków, ale niestey powycinano zbyt wiele, bym mogła powiedzieć, że mi się podobało. Co prawda ta część jest najlepsza ze wszystkich, ale jednak... czegoś brakuje.

Co najlepsze było w tym filmie? Efekty specjalne. Bardzo się nad tym wysilili, i im to wyszło na dobre. Bardzo fajnie zrobili wszystkie zadania, i kluczową scenę na cmentarzu. Chociaż kto zna Raphla Fiennes'a, to go rozpoznał. Nie mniej jednak Voldemort i jego charakteryzacja wyszła dobrze, to samo tyczy się 'odcinania ręki' czy smoka.

bagg pisze:Czy film jest godny polecenia? Dla fanatyków małego maga z pewnością. Dla dzieciaków i nastolatków właściwie też. Ale raczej starsi to na ten film wybiorą się tylko ze swoimi dziećmi Wink
Z tego co wiem, to jest limit wiekowy na ten film... bodaj od 10 roku życia. Z jednej strony źle, bo w sumie nawet ośmilatki czytają książkę, ale z drugiej jeżeli ktoś sobie na filmie odcina łapę to raczej to film dla małych dzieci nie jest.

Ja ocenię podobnie jak bagg - 8. Duża ósemka, bo film dobry, efekty świetne, gra aktorska... niezła ;).

Pozdrawiam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”