Lost - Zagubieni [serial]

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 29 lis 2005, 20:27

Powiem tak - ja nie oglądam Losta na TVP. Więc w tekście mogą zdażyć się spoilery, bo po prostu nie wiem, ile wy widzieliście :)
Obejrzałem już cały pierwszy sezon (24 odcinki) - nawet na DVD posiadam :D - i jestem na 8 epizodzie 2 seasonu. Początkowo serial mnie tak samo zachwycił jak i was, jednak już na początku 2 seasonu akcja strasznie zwalnia i jest ihmo na siłę przeciągana - komercja może naprawdę zrobić kicz z dobrego materiału. Jednak po 7 odcinku zacząłem mieć nadzieje na powrot do starego dobrego Losta z pierwszego sezonu :) No i nie myliłem się w episodzie 7 i 8 tworcy spróbowali nowych rozwiązań, które wyszły na dobre serialowi i coraz przyjemniej się go ogląda :)

Zaskakująca w tym serialu jest inteligencja ze strony twórców. Wśrod tego całego kiczu co nam teraz telewizja oferuje ten serial zdecydowanie się wybija. Chodzi mi głównie o to, jak te losy bohaterów są splecione... Chodzi mi o Jacka i Ana-Lucie, czy też Johna Locke i Hugo :)

Co tu dużo mówić.. obok Prison Break Lost jest najlepszym serialem emitowanym obecnie w USA.

A swoją drogą która z kreowanych przez aktorów postaci najbardziej wam przypadła do gustu ? Mi zdecydowanie Sawyer :) Podoba mi się jego styl bycia, mimo, że nie jest przedstawiony w zbyt pozytywnym świetle :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”