Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Bobohawk » 29 lis 2005, 21:20

Ahh ta Wisełka, nie do poznania. Jeszcze do niedawna dominacja w naszej lidze, a teraz już tak łatwo wygrywanie jej nie przychodzi. Źle nie grają jednak skuteczność to ich największa bolączka i nie zapowiada się narazie aby było inaczej. Brożek który miał być następcą Żurawskiego nie wykorzystuje wielu sytuacji 100% i na chwilę obecną brakuje mu bardzo wiele do Maćka. Kuźba dużo walczy, jednak strzelanie bramek też nie najlepiej mu idzie. Wisła marnuje zbyt dużo okazji czego efektem jest np. porażka z Arką Gdynia. Podobno Mielcarski szuka wzmocnień w Rumunii, ciekaw jestem kto wogóle przejdzie do Wisły. Jak narazie zbyt głośno o transferach nie ma. Jednak najbardziej interesuje mnie sprawa szkoleniowca pierwszej drużyny. Cupiał pozostawi na tej funkcji Kulawik czy zatrudni innego szkoleniowca? Ciekawa sprawa jednak nie wydaje mi się, aby powtórzyli błąd Legii, pewnie przyjdzie jakiś zagraniczny trener. Zoabczymy jak to będzie wyglądać na wiosnę bo ta runda jest nie najlepsza i nie ma się co dziwić, że Wisła odpadła z UEFA w spotkaniu z Guimaraes. Legia rośnie w siłę pod wodzą Wdowczyka więc łatwo nie będzie utrzymać pozycji lidera.

Wróć do „Polska”