Gry...

Awatar użytkownika
enk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 199

Gry...

Post autor: enk » 20 lis 2020, 22:28

piotrcies pisze: ↑
20 lis 2020, 19:46
Jest toporek :love:
Miałem Ci dziś napisać, że pierwszy topór dropi mimik na Wysokiej ścianie Lotric (zakładałem że już tam dotarłeś). Btw ten toporek jest jednak starterem u Wojownika Północy:)
Kusze bym sobie odpuścił. Pierwszy łuk możesz zakupić u Greirata jak masz go już w kapliczce i wysłałeś go na kradziochy (drugi raz tego nie rób, przynajmniej do jakiegoś momentu, bo nie wróci ).
Co do broni to naprawdę zależy. Ja próbowałem topora jak już miałem jakiś tam konkretny i ani mi się tym dobrze nie walczyło ani mi nie pasował do rycerza:)
Halabardy jakieś są i chyba zalicza się je ogólnie do włóczni (jakaś jedną walczyłem z bossem i nawet nawet).
Rożnica jest na pewno w zamachu i w zasięgu oraz różnorodności (mieczy jest najświęciej)
Ja tam z mieczem się szybko oswoiłem i doceniałem jego wyważenie. Od topora ma też pewnie większy zasięg. Topór jest dobry na bitkę na krótkim dystansie.
No właśnie. Nie wiem jak w Bloodborne ale tutaj jest tak, że warto wyczekać na swój moment cierpliwie wyczekując ataku (czasami aż do przesady:)
Fajnie, że się powoli wkręcasz. Nawet jakieś zadzro mimo tego ile nerwów ta gra kosztowała:)

To w końcu jaką klasą grasz ?
Spoiler:

Wróć do „Hyde Park”