Nawet śmierć Maradony posłużyła onetowi w ataku na kościół.
Ale artykuł pusty jak sam maradona, gośc myslal że watykan powinien wyprzedać wszystko i dać hajs afryce? Chwilowo by mieli kasę ale szybko by przejedli.Byłem w Watykanie, widziałem złote sufity i słuchałem papieża martwiącego się o biedne dziecko. Pomyślałem sobie, jak można być takim człowiekiem, by mieszkać pod złotym dachem, a później jechać do biednych krajów i z pełnym brzuchem całować biedne dzieci? Wtedy przestałem wierzyć – wspominał po latach Maradona cytowany przez "Daily Mail".
ćpun się obraził bo dostał różaniec jak plebs a nie pozłacany pewnie.O spotkaniu Maradony z papieżem Janem Paweł II pisze angielskie "Daily Mail". W 2000 Argentyńczyk miał audiencję u zwierzchnika Kościoła. Po spotkaniu były piłkarz był zawiedzony. Zirytował go fakt, że Polak dał mu taki sam różaniec, jak innym.
i taki plottwist:
Wystarczy że papież jest z argentyny to wiara wraca.Po tamtych wydarzeniach Diego Maradona odwrócił się od Kościoła. Jego wiara została przywrócona przez papieża Franciszka. Rodak Maradony wstąpił na tron Piotrowy w połowie marca 2013 roku. – Odsunąłem się od Kościoła, ale Franciszek przyciągnął mnie z powrotem
Maradona był genialnym graczem ale jak mu bóg dał talentu tak zabrał rozum.