F.C. Barcelona (zbiorczy)

Handsome Boy

Post autor: Handsome Boy » 01 gru 2005, 21:09

czy fabio bedac o wiele wolniejszym od puyola by sobie poradzil... hmmm... chyba nie. czy puyol majacy rozwnie dobry jak nie lepszy odbior pilki jak fabio by sobie poradzil, hmmm... tak.
nie jest przyzwyczajony, ok, ale nie mowimy o predyspozycjach tylko o umiejetnosciach... fabio nie jest przyzwyczajony, ale puyol do gry jak fabio jest!
pomoc? hmmm.... to ze pomoc gra dobrze w odbiorze zalezy od tego czy obrona jest wysoko. przykro mi ze pomoic z juve nie gra tak dobrze, ale to jest uwarunkowane ttaktyka. przeciwnik nie ma wiele miejsca, jezeli obrona stoi na 40 metrze, takze musi sie rozbic sie o pomoic, a jezeli mu sie uda przejsc to cala odpowiedzialnosc ciazy na defensywie, a na 40 metrze nie jeste to latwe! dlatego mimo, ze obron agra dobrze, to jak zagra zle, obrona ma o wile wiecej do roboty niz grajac nisko. nie bede sie rozwodzil, jak ktos chce to moge zalozyc temat "kacik mlodego taktyka". to ze jest uniwersalny zawdziecza tylko barcy... i nie chodzi mi tu ze moze grac na flance, chodzi mi o to ze niezaleznie jak wysoko gra barca, on jest swietny. tylko o to, ze gra swietnie niezaleznie od wysokosci ustawienia, tego nauczyc sie mozna tylko w katalonii

Wróć do „Hiszpania”