To nasz najlepszy najbardziej wartosciowy zmiennik ale na zmiennka jest za dobry i wlasnie dlatego nie powinien siedziec permanentnie na lawce.Zdaje sobie sprawe ze jego odejscie byloby oslabieniem dla klubu no ale nie badzmy samolubni.W sparingach przed sezonem wymiatal co wejdzie na plac to asysta (nawet gole strzela co przez pierwsze 3 sezony gry w Milanie bylo dla niego rzecza nieosiagalna) a i tak ciagle jest tylko zmiennikiem.Wiem wiem nie ma za kogo go wpuscic tzn jest za Seedorfa ale Seedorf jest nietykalny a ponad to pozycja pupilka Carlo nie jest ulubiona pozycja Costy.
Niech odejdzie po sezonie do jakiejs ligi hiszpanskiej bo chce go dalej ogladac.
Pojde na noze z kazdym fanem Milanu ktory sie upiera ze Rui ma zostac i grac ochlapy byc na zawolanie jak jakas nie przymierzajac dziwka albo zapchajdziura.Costa albo gra albo odchodzi takie moje zdanie.Jest to pilkarz pod ktorego ustawia sie taktyke druzyny a nie odwrotnie.Jesli nie ma dla niego miejsca to trzeba zmienic taktyke...
Amen.
Jak bedzie trzeba sam go wykupie z Milanu
(Afirmacja Rui Costy mode off)