Gry...

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post autor: Kesz » 15 gru 2020, 22:54

Po pierwsze, nie wierzcie filmikom na YouTube, ogromna ilość jest manipulowana, są to specjalnie montowane filmy uwzględniające głównie błędy a załączone jako standardowa rozgrywka, tak samo ludzie zmieniają ustawienia graficzne gry na słabsze i prezentują grę, że niby tak wygląda na wysokich ustawieniach.

Problem jest, ale jest też wyolbrzymiony. Pewnie w ciągu 3-4 tygodni będzie już na konsolach znacznie lepiej. Do PC się nie idzie jakoś mocno przyczepić, najbardziej obecnie bije po oczach fizyka w pewnych sytuacjach głównie związanych z pojazdami, no i wczytywanie tekstur, ale to bardziej moja wina, bo zainstalowałem grę na HDD a nie SDD. Tak, to gra mi się bardzo dobrze i cyberpunkowe klimaty to nie moja bajka, wolę świat fantazy Rycerzy, miecze, magia, smoki, elfy itd itd niż jakieś wszczepy, nano technologie itd itd. Jednak gra RED'sow ma naprawdę świetny wątek fabularny i nawet mnie on wciągnął, zadania poboczne mi się robi standardowo jak w Wiedźminie czy Assasinie, więc czyszczę znaki jakie mi śmiecą mapę i zbieram hajsy, ekwipunek i znajduje smaczki. Jak do tej pory nie napotkałem na żaden rażący błąd na PC, bo wypominanie takich rzeczy jak klinowanie się przeciwników w wąskich przejściach, to coś, co pewnie zaraz będzie naprawione. Ogólnie gra świetna i bawią mnie trochę porównania graficzne czy zachowania npc'ow do tego jak było w GTA 5 ... Nie każdy NPC musi ci dawać w mordę jak na niego spojrzysz na ulicy. Chociaż też muszę być obiektywny, grafika niestety ustępuje chociażby watch dogs i widać, że gra jednak technologicznie jest tu nieco w tyle, ale to może rezultat tworzenia przez 8 lat, gdzie technologia poszła do przodu a gra nie koniecznie potrafiła za tym nadążyć.

Jednak ja uważam Cyberpunka za najlepszą grę tego roku, na drugim miejscu stawiam na Ori and the will of the wisps a na trzeciej pozycji Hades.

Wróć do „Hyde Park”