Plebiscyt forumowy 2020!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2020!

Post autor: Kluchman » 31 gru 2020, 20:29

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP)

@Diamen23 - Nie zawsze doceniany człowiek, który jest na forum od wielu lat i od dawna trzyma solidny poziom. Nie da się nie zauważyć, że wśród tematów piłkarskich tylko w dziale włoskim regularnie prowadzone są ożywione dyskusje. W dużym stopniu to jego zasługa.

@Bernabeu - Bardzo wysoki poziom dyskusji i rozumienie futbolu, z którym się utożsamiam. Zwykle jak coś napisze, to sam nie zrobiłbym tego lepiej. Nawet gdyby mi się chciało.

@matt_ - Wyróżnienie nie tylko za regularną aktywność i solidny poziom wypowiedzi, ale przede wszystkim za zaangażowanie w życie forum, w szczególności znakomitą organizację gier i zabaw w postaci Bukmacherskiego Pucharu Userów czy Typera skoków narciarskich.

2. Debiut roku (Rookie Challenge)

Niestety nikogo z nowych użytkowników nie kojarzę na tyle, by móc go bez wahania wyróżnić, a co dopiero ten wybór uzasadnić.

3. Najsłabsze ogniwo forum

@ozob - Nie wiem, czy wróci, czy też decyzja o banie dla niego jest nieodwołalna, ale mimo to zasłużył na wyróżnienie. Kiedyś wskazałem go jako użytkownika, który poczynił największy postęp. W tym roku to największa degradacja, która pokazuje, jak bardzo się pomyliłem. Plusem było oczywiście to, że pisał dużo i regularnie, ale o ile trollowanie od czasu do czasu jest czymś, na co można przymknąć oko i co pozwala nawet się uśmiechnąć, o tyle trollowanie bez przerwy jest męczące i to najlepszy eufemizm, na jaki mnie stać.

4. Największy piłkarski znawca

@Wojtekb - To taki użytkownik, który pozostaje trochę w cieniu, bo pisze nieregularnie, ale jak już się pojawi i chce mu się poświęcić czas, to tworzy jedne z najlepszych postów na forum. Szczególne wyróżnienie za przywiązywanie wagi do aspektów taktycznych i dostrzeganie rzeczy nieoczywistych.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać

@futbolowa - Co prawda nie forumowicz, a forumowiczka (ech, to lewactwo i wciskane wszędzie feminatywy - Google Chrome jest chyba prawicowy, bo nie zna słowa forumowiczka i podkreślił mi je na czerwono), ale to osoba o szerokich zainteresowaniach i niewątpliwie lubiana pomimo różnych doświadczeń życiowych. Myślę, że ja też mógłbym ją polubić. Z drugiej strony entuzjazm, z jakim wypowiada się o ludziach, z którymi pracuje, jest dość osobliwy i nie wiem, czy nie wszczepili jej jakiegoś chipa.

6. Największy dowcipniś

@Chlopaczek - Trochę z przyzwyczajenia, bo głosuję na niego w tej kategorii co roku i nie jest to przypadek. Kiedyś jednak bardziej mu się chciało toczyć dyskusje, które niekoniecznie skupiały się na trafnych żartach. Wszyscy się starzejemy.

7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?

@Morrow - Kiedyś zawsze mocny kandydat do zwycięstwa w kategorii MVP, a to mówi samo za siebie. Jakiś czas temu rzeczywistość życiowa pochłonęła go jak czarna dziura. Zniknął jednak na tyle szybko i nagle, że w całym procesie zabrakło dysku akrecyjnego.

@blackmore - Prawie można było już zapomnieć, że ktoś taki istniał, a szkoda, bo był użytkownikiem forum piłkarskiego w najlepszym wydaniu.

@fieldy - Niby czasem coś napisze (dlatego dopiero trzecie miejsce), ale zwykle w jakichś dziwnych tematach, które mnie nie interesują. Czymże są te pojedyncze posty w porównaniu z nie tak dawnym tytułem niedoścignionego nabijacza, do którego nikt nie mógł się nawet zbliżyć.

8. Największy dziwak

@Bienias - Taki trochę Kamil232, za którym wciąż tęskni, tylko o kilka rzędów wielkości gorszy niż on w wypełnianiu podobnej niszy w temacie politycznym.

@HMK - Mam wrażenie, że trochę brak mu dystansu emocjonalnego, by móc bardziej obiektywnie i z uwzględnieniem aktualnej sytuacji oceniać dwóch Francuzów algierskiego pochodzenia.

@MarcinW - Dziwny użytkownik, który z jednej strony wydaje się wykształconym (przynajmniej w swojej dziedzinie) człowiekiem, a z drugiej ma niezrozumiałe skłonności do okazywania pogardy w stosunku do osób, z którymi się nie zgadza. Mimo to na podium załapał się z trudem, bo w tej kategorii konkurencja jest wyjątkowo silna.

9. Najlepszy mod

@piotrcies - Jest to osoba, która wykonuje dużo pracy niewidocznej na pierwszy rzut oka. Ponadto pod nieobecność moderatorów i administratorów z większym stażem płynnie wziął na siebie obowiązki osoby komunikującej i wyjaśniającej różne decyzje. Warto to docenić.

10. Najlepszy avatar

@Chlopaczek - Co prawda już zawsze będę go kojarzył z pewnym łysym panem (i to pomimo tego, że sam Chlopaczek chyba nie wyłysiał) lub czerwono-czarną koszulką z numerem 7, ale ten obecny avatar jest prowakujący i celny zarazem, a to rzadkie połączenie.

11. Wydarzenie roku na forum

Temat o koronawirusie - Od początku wzbudzał emocje, które po części przez decyzje miłościwie nam panujących polityków nie zawsze pozwalały podejść do tematu z właściwym dystansem. Mogę jednak nie być obiektywny, bo sam niepotrzebnie wdawałem się w dyskusje, wiedząc, że pewnie i tak mam małe szanse, że kogoś przekonam. Jeśli jednak mi się udało, to może było warto.

Zbanowanie użytkownika @ozob - Nagły czarny koń w tej kategorii, ale w meczu finałowym doznał wysokiej porażki, strzelając co najwyżej jednego gola honorowego.

Umieszczenie @Dr.Football1 w Football Managerze - To takie małe wyróżnienie, które tylko potwierdza, że po latach udało mu się na poważnie wejść do świata piłki i kto wie, dokąd go to doprowadzi. Miał w tym roku swoje pięć minut z udzielaniem wywiadów na czele. Niestety skutkiem ubocznym jest spadek jego aktywności na forum niemal do zera.

12. Kto poczynił największy postęp

@cloner - Nadal miewa swoje momenty, ale odnoszę wrażenie, że trochę odpuścił atakowanie dziewczyn i lepiej się z nim rozmawia. Nie wiem, czy to świadoma zmiana, czy efekt jakiegoś dodawania siebie nawzajem do "wrogów", jednak zrobiło się dużo spokojniej w domku.

@League - Kiedyś kojarzyłem go głównie ze wklejaniem różnych wpisów ze źródeł zewnętrznych i mimo wszystko szukaniem kontrowersji. Choć objętość jego postów poprawiła się w niewielkim stopniu, wydaje mi się, że zrobił wyraźny postęp w kulturze dyskusji i bardziej się otworzył. Pozostaje życzyć, by nie poszedł drogą ozoba.

13. Najbardziej pomocny użytkownik

@czubatka - Przy tym co robi na forum od strony technicznej, nie tylko dbając o jego funkcjonowanie, ale też przy pomocy innym użytkownikom, jest w tej kategorii bezkonkurencyjny. Dodatkowe wyróżnienie za stworzenie jedynego fajnego bota w historii forum.

14. Najfajniejszy użytkownik

@Magnum - To jeden z tych ludzi, których chciałoby się widzieć tutaj trochę częściej. Nie tylko pisze wartościowe posty (zwłaszcza o sędziowaniu) i jego poglądy na wiele kwestii są mi bliskie, ale też często klika kciuk w górę przy moich wypocinach. Ktoś taki musi pasować do tej kategorii.

@seba82 - Wyróżnienie za aktywność i stałe nakręcanie ruchu w temacie o AC Milanie. Tacy niestrudzeni bohaterowie jednego wątku też są potrzebni i niestety deficytowi.

@DDK - Czasami trudno mi zrozumieć, co on właściwie myśli na niektóre tematy. Wyraźnie dużo bliżej mu do "prawej strony", ale w dyskusjach chyba świadomie staje trochę w rozkroku. Może to cecha dobrego sprzedawcy, która sprawia, że wiele osób go lubi, a on sam osiąga swoje cele. W efekcie często kusi mnie, by wejść z nim w polemikę, na którą nie zawsze mam czas i chęci. Wyróżnienie za dużą aktywność i pokazywanie siebie jako osoby prywatnej. Bardzo doceniam aktywność sportową.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”