Premier League 2020/2021

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Premier League 2020/2021

Post autor: Enjo » 05 sty 2021, 16:35

Podzielam zdanie Coco odnosnie Soton, bardzo ciekawa druzyna do ogladania a i nazwiska calkiem niezle - bo i Ward Prowse stal sie liderem, Insgi swoje strzeli czy wlasnie bednarek wyrosl na lidera defensywy.

Z kolei co do rozczarowan to na pewno wymienilbym Wolves. Moim zdaniem duzy zjazd ekipy Espirito Santo, zepsulo sie sporo w ich grze - w obronie moze i niezle to wyglada, ale i tak gorzej niz sezon temu to atak jest bardzo slaby.Bez formy byl Jimenez, bez formy nadal jest Traore, a zastepujacy Jote Neto czy Podence to mnie nie przekonuja za bardzo. Zdziwilem sie tym bo sadzilem, ze druzyna Mendesa wykona krok do przodu i poprawi swoja pozycje.
Druga druzyna to Brighton. Nie lubie tej statystyki xG bo mam wrazenie, ze niestety jest coraz bardziej powszechna, a sluzy tylko do tego zeby usprawiedliwiac niepowodzenie druzyny/pilkarza. Wole to co widze na boisku. O ile uwazam, ze za Pottera Mewy zmienily sposob gry i na pewno jest to ciekawsze niz to co prezentowali za poprzedniego menagera (Hutton,tak?) to na pewno ine przeklada sie to realnie na wyniki. Caly czas ta druzyna ma problem z regularnym punktowaniem, ciagle traci bramki a w ataku moim zdainem nie maja zadnej jakosci.
Ten Maupay to przecietny napastnik z wybujalym ego, Connoly dopiero wchodzi, ale drugiem Rooneyem nie bedzie, a ta reszta jak March, Alzate to raczej mocna sredniawka. Z gry mi sie podoba Bissouma, ciekawy gracz srodka pola. Spoko tez jest Lamptey, robi duzo szumu, troche malo z tego wynika czasem, ale pojdzie grac gdzies wyzej. Sadzilem, ze Potter szybciej odcisnie swoje pietno na druzynie, a tu wcale poprawy wynikow nie widac po 1.5 roku pracy.

Wróć do „Anglia”