A powiedz konkretnie za co go uwielbiasz? Konkretnie to nie znaczy np. "za to, że jest wyrazisty. Zależy mi na konkretnych wypowiedziach, działaniach, osiągnięciach.Rycy pisze:A ja uwielbiam pana Jacka Kurskiego i tyle wam powiem. Lubię ostrych i bezpardonowych polityków a nie takie rozlazłe baby jak Tusk...Myślał że jak pójdzie do polityki to tam będzie gra fair i tak dalej. Bzdura!!! W polityce trzeba być bezpradonowym i ostrym by cokolwiek osiągnąć. Bo inaczej skończy się jak Mazowiecki czy Cimoszewicz...Polityka nie jest dla grzecznych dziewczynek.
Zgodzić się moge, że facet jest fachowcem od wizerunu medialnego. Tutaj nie ma co dyskutować to jego zasługą jest taki a nie inny wynik wyborów. BEz Kurskiego i jego pomysłów (nowa oprawa graficzna, nowe logo) nie było by PiSu z taką władzą.
Nie zgodze się, że Tusk jest rozlazły. On umie odpowiadać szybko i celnie, ale za moło to robił w kampanii - albo też Kaczor dyskutować nie potrafii (że wspomne debaty telewizyjne gdzie na każde pytanie niemal Tuska Kaczyński, że "pan mnie atakuje" i tak w koło macieju).
Przykłady udowadniającym moją tezę niech będzie:
- "(...)Czy IV RP ma mieć twarz Andrzeja Leppera?(...)"