No porsze i nicic z wielkich nazwisk i kolejnym klubie z Krakowa ktory gralby w europejskich pucharachonet pisze:Prezes Cracovii: Postanowiłem wycofać się z futbolu
...
Prezes uważa, że sędzia wypaczył wynik spotkania, nie przerywając gry mimo gęstej mgły. Mecz wygrali kielczanie 3:2.
Ten mecz zbulwersował do tego stopnia prezesa Cracovii prof. Janusza Filipiaka, że postanowił powoli wycofać się z futbolu. Firma Comarch, której jest właścicielem i która ma większościowe udziały w piłkarskiej spółce MKS Cracovia, ograniczy w przyszłym roku wydatki na ligową drużynę o jeden milion złotych. Zapowiadane wzmocnienia drużyny w czasie przerwy zimowej nie dojdą do skutku.
"Nawet gdybym kupił do Cracovii najlepszych piłkarzy świata, to i tak nie wygrałbym z naszymi sędziami oraz z ludźmi z centrali futbolowej, którzy prawie nie robią nic, aby oczyścić polską piłkę - stwierdził prof. Janusz Filipiak. - Nie wierzę, aby środowy nadzwyczajny zjazd PZPN cokolwiek tu zmienił na lepsze. Dlatego postanowiłem wycofać się z futbolu. Nie mogę tego zrobić z dnia na dzień, bo wiążą mnie kontrakty podpisane z piłkarzami, ale będę to robił stopniowo. W przyszłym roku ograniczę dotację na drużynę z pięciu do czterech milionów złotych".
"Na pewno nie dojdzie do zimowych wzmocnień zespołu, które zapowiadaliśmy. Natomiast nie wykluczam sprzedaży kilku piłkarzy Cracovii. Ostatecznie nie musimy grać w ekstraklasie. Do tej pory wydałem na futbol w Cracovii dwadzieścia milionów złotych. Nie mogę się jednak nadal godzić na to, co się dzieje w polskiej piłce. Widocznie nie pasuję do tego towarzystwa, więc czas najwyższy się wycofać" - powiedział prof. Janusz Filipiak.
Dla Cracovii, która zamierzała na wiosnę powalczyć o zakwalifikowanie do rozgrywek w europejskich pucharach, wypowiedzi prezesa mogą oznaczać koniec marzeń o potędze.
Ale ciekawi mnie fakt, gdyz czytalem badz ogladalem wywaid z Filipiakiem po tym meczu i owszem byl zbulwersowany postawa sedziego, mowil cos o bagnie ale mowil stanowaczo ze chce dalej dzialac w futbolu (Cracovii), mowil ze nie oplaca sie wydawac kroci na grajka, ktory i tak nic nie zrobi jesli siedziowie sie uprza ale bedzie finansowal rozwoj infrastruktury oraz szkolenie mlodziezy w Craxie