Mistrzostwa Europy U-21

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Mistrzostwa Europy U-21

Post autor: Bernabeu » 29 mar 2021, 3:42

Nie wiem czy ktokolwiek to śledzi poza @fekalia , ale z kronikarskiego obowiązku.

2. kolejka:

Węgry-Rumunia 1-2
Niemcy-Holandia 1-1

Słowenia-Czechy 1-1
Hiszpania-Włochy 0-0

Rosja-Francja 0-2
Islandia-Dania 0-2

Chorwacja-Szwajcaria 3-2
Portugalia-Anglia 2-0

Portugalia-Anglia 2-0

Nie mam niestety czasu, więc znowu oglądnąłem tylko pojedynek Portugalii dzisiaj, a także wczoraj Włochy-Hiszpania. Fatalny turniej Anglików: wiem, że nie wysłali ani najmocniejszej, ani nawet mocnej kadry, ale w meczu z Portugalią przeszli samych siebie. Nie oddali ani jednego celnego strzału na bramkę rywali, mieli duży problem z wyprowadzeniem piłki, Portugalia dominowała, ale nawet grając tak mizernie w ataku Anglia znalazła sposób żeby stracić bramkę z kontry, potem straciła drugą bramkę, bo na skraju pola karnego w niegroźnej sytuacji środkowy obrońca angielski nadepnął na portugalskiego gracza i spowodował jego upadek. Wszystko skwitował Godfrey z Evertonu, który niebezpiecznie upadł na napastnika Portugalii, Motę i rozciął mu butem brodę. Cięzko zagrać gorzej. Po drugiej stronie barykady Portugalia: kolejny raz fantastyczny Vitinha z Wolverhampton, świetny Fabio Vieira z Porto, zaskakująco dobrze zagrał RB Correia z Valencii, fajne wejście z ławki Trincao, Pote ze Sportingu w końcu z asystą, pewny mecz stoperów Quierosa i Diogo Leite. Całościowo, wyglądało to jak stereotypowy mecz reprezentacji Anglii ze stereotypową reprezentacją Portugalii, nawet jeśli te stereotypy są trochę nieaktualne. Ten Vitinha to ciekawy piłkarz, bo z jednej strony nie gra za dużo w Wolves, a z drugiej: ma niesamowitą charakterystykę jako środkowy pomocnik i nei przez przypadek na poziomie młodzieżowym jest dużym wymiataczem.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”