Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 08 gru 2005, 15:52

futbolowa pisze:
Manumef pisze:Ruud van Nistelrooy to z pełnym zaangażowaniem grał w meczu z Villarreal, gdzie miał na sobie opaskę kapitana. Wczoraj niepokazał nic. Zupełnie nic...
Niestety. W ogóle nigdy go nie lubiłam i mam nadzieję, że klub się go pozbędzie i kupi bardziej przydatnego zawodnika. Fakt - strzela dużo bramek, ale tylko jak mu piłka 'skapnie' gdzieś w polu karnym. Jest takim samym drewniakiem na patykowatych nogach jak nasz Grzesio.
Również nie jestem zwolennikiem talentu Ruuda. Strzela wiele bramek i chwała mu za to. Ale on nie zna takiego pojęcia jak technika.
Ricardo Oliveira przybywaj!
futbolowa pisze:
Manumef pisze:Cristiano Ronaldo wygrałby konkurs na najbardziej efektownego piłkarza. Szkoda tylko, że jego sztuczki techniczne nie przynoszą pożytku drużynie.
Znowu poprzesadzał z tymi sztuczkami. Jak nie przesadne dryblingi, to jakiieś sztuczki, które niewiele dają... Ja jednak Crisa bym nie skreślała. Jest młodym i naprawdę dobrym zawodnikiem.
Też nie chcę skreślać Crisa, bo to jednak dwudziestolenit zawodnik, który dopiero co przeżył śmierć ojca, doświadczył upokorzenia 9domniemany gwałt). Tylko martwi mnie jego zaangażowanie w grę.
fieldy pisze:Nawet Keane odszedł bo się odważył skrytykować kolegów - teraz widać jak trafna była jego opinia.
I zrobił to w najbardziej odpowiednim momencie dla niego.
Diamen23 pisze:Przed wczorajszym meczem bardzo ceniłem Rio Ferdinanda i Cristiano Ronaldo. Pierwszego uważałem za jednego z najlepszych obrońców świata , a Portugalczyk był dla mnie synonimem techniki i pięknych zagrań. Powiem więcej po mistrzostwach Europy zakochałem się w grze tego piłkarza. Widocznie obu zbyt wysoko ceniłem. Tak słabego meczu w ich wykonaniu nigdy nie widziałem!
Nie przekreślaj zawodnika po jednym nieudanym meczu.
Diamen23 pisze:Man.U się skończyło. Ba , nic nie zapowiada zmian na lepsze. Odejdą pewnie gwiazdy a na ich miejsce sprowadzone zostaną Zokory i Parki :? . Nie sądze by Glazer wydał trochę kasy na nowego zawodnika. Należy mieć tylko nadzieję , że nowa fala zawodników jest tak utalentowana jak ich poprzednicy.
Podskakiwałbym z radości gdyby do United dołączyli piłkarze z takim talentem, potenjałem i ambicją jak w/w Park i Zokora.

Pozwolę sobie na małą analizę:
Sir Alex Ferguson i Carlos Queiroz odchodzą, a na ich miejsce na początku przyszłego sezonu przychodzi Paul LeGuen.

Pozycja bramkarza - nie musimy się martwić o następne 1,5 roku. Jestem pewien, że Edwin nadal będzie bronił na wysokim poziomie. Gdyby jednak stało się coś niespodziewanego - Heurelio Gomes.

Obrona - Gary powinien jeszcze pograć przez dwa sezony, ale niestety nie widać godnego następcy. Sądze, iż Bardsley nie jest jeszcze gotowy na grę w pierwszym składzie. Ferdinandowi można dać szansę, no chyba, że ten chce dalej zbierać kokosy za nic nierobienie. Real - pożądny klub, akurat dla gwiazd. Heinze niestety kontuzjowany i niewiadomo kiedy wróci po kontuzji. O'Shea...ech
prawa obrona: Nigel de Jong
środek: Ledley King, Oguchi Onyewu, Gabriel Milito
lewa flanka: Fabio Aurelio, Ludovic Magnin, Gregory Tafforeau

Pomoc - zmiany potrzebne od zaraz. Smith nie zastąpi Keane'a, a Scholes nie potrafi panować nad piłką.
Środek: Didier Zokora, Mahamadou Diarra, Tymoschuk
Lewe skrzydło: Florent Malouda
fieldy pisze:[zapraszam do tematu o tym najlepszym Angielskim klubie - to poruszymy kilka kwestii :wink: ]
Już jesteśmy fieldy :wink:
fala pisze:Manchester United odpadł z LM
Aha... :roll:

Wróć do „Anglia”