Przytoczyłem wcześniej w kontekście Hyballi Carrillo, który skończył karierę Brożkowi, Głowackiemu i próbował wywalić z klubu Sobola - łudziłem się, że to nie jest taki sam przypadek, ale dzisiaj sytuacja się wyklarowała publiczności.
Trochę siara, ale wygląda, że ZNOWU pomylili się w rekrutacji i trzeba się wycofać z pomysłu na trenera, bo zapowiadał się toksycznie i jest toksyczny.Gazeta Krakowska pisze:Osobną sprawą jest traktowanie Kazimierza Kmiecika, klubowej legendy, osoby, która od lat jest w sztabie Wisły i która w klubie jest powszechnie szanowana. Również przez piłkarzy - co w całej sprawie jest niezwykle istotne. Hyballa tymczasem od dłuższego czasu zabiegał, żeby Kmiecika ze swojego sztabu usunąć. Usłyszeliśmy i taką wersję, że Hyballa miał stwierdzić, że zasłużony dla klubu szkoleniowiec… zabiera mu energię. W tym miejscu klubowe władze postawiły jednak zdecydowane weto. Poinformowano Hyballę, że o zwolnieniu Kmiecika nie mam mowy, co relacji z Niemcem też nie poprawiło.
Teraz swój głos wyrazili kibice. W Myślenicach powiesili transparenty. Na pierwszym z nich napisali po angielsku przesłanie do trenera: „Hyballa szanuj legendy”. Na drugim już po polsku: „Kaziu Kmiecik, Kuba – 1906 procent poparcia”.