Milan zagral nawet niezle.Nie mam do nich pretensji.Walczyli w drugiej polowie dominowali ale to wynikalo z taktyki Interu bronienia wyniku i szybkich kontr po odzyskaniu pilki.Dobru mecz Kaki mial duza ochote do gry inicjowal grozne akcje Milanu.Szewa niestety w drugiej polowie niczym sie nie wyroznil czyzby nie mogl znalezc sobie miejsca na boisku?14 bramke przeciwko Interowi strzelil ale to na dzisiaj bylo za malo.Generalnie bramkarze nie mielu duzo pracy i puscili wiekszosc strzalow ktore lecialy w swiatlo ich bramek.
Obrona Milanu tez tak srednio.Duzo bedzie pretensji do Nesty za slaby wystep ale moim zdaniem on nie zawinil.
I tutaj dochodzimy do sedziowania.Zawsze jak sa mecze tej rangi mam nadzieje ze sedziowie beda tylko tlem.Nie beda kreatorami tylko cieniami biegajacymi czy to miedzy pilkarzami czy po liniach.Niestety sedzia Messina nie spisal sie (zapamietam go sobie).Skoro od tego sezonu juz nie ma losowego doboru sedziow tylko wybiera sie ich normalnie to wierze ze dzialacze LEga Calcio poslali go na derby w jak najlepsze wierze.Musial sobie wczesniejszymi meczami zasluzyc.Mam nadzieje ze po tym meczu bedzie sedziowal dlugo klasyki w stylu Treviso-Messina.
Pierwszy karny w ogole nie wiem skad.W pierwszym momencie nie wiedzialem co sie dzieje jak wyciagnal zolta kartke.Oczywiscie mozna zakladac ze Nesta sam sie w polu karnym przewrocil i dotkanal pilke reka.Tylko po co mialby to robic?Jak wspomnialem wczesniej od tego momentu przestalem ogladac mecz i wrocilem dopiero jak zawolali mnie ze padlo wyrownanie.Jeszcze przez to zoltko NEsta mogl wyleciec z boiska bo za faul na Adriano kartka sie nalezala.To by byly jaja karny i kartka z rekawa a potem druga sluszna tylko ze w konsekwencji czerwona za dwie zolte.
Karny dla Milanu moim zdaniem tez naciagany bo nasluchalem sie Wita Zelazko ktory mowil ze karnych za odbicie pilki z tak bliskiej odleblosci przy zerowej szansie na reakcje nie powinno sie gwizdac.
Do tego wszystkiego sadze ze przed bramka na 2:1 dla Interu Adriano nie byl faulowany.Wydaje mi sie ze Kaladze trafil w pilke i wybil ja spod nog napastnika niebieskich.Musze to jeszcze raz objerzec ale wydaje mi sie ze wlasnie tak bylo.Czyli nie dosc ze nie powinno byc wolnego to jeszcze kartki dla Kaladze.
Karteczki dla Samuela i Simica tez byc powinny tylko nie wiem czy czerwonego czy zoltego koloru ale jakies na pewno.
Podsumowujace wyscig o mistrza wydaje sie przegrany.Kazdy fan musi wierzyc i ja tez wierze ale bedzie cholernie ciezko dogonic Stara Dame.
Jeszcze raz gratulacje dla Interu oraz dla obydwu druzyn za stworzenie bylo nie bylo dobrego widowiska (nawet bardzo
Forza Milan.