Wakacje beda ciekawe ale i fajne bo nic nie bedzie mi w stanie spierdolic tego okresu, ale to nie znaczy, ze ma pracy do wykonania bo nasza druzyny jest taka troche jak leasing i faktycznie jest pare znakow zapytania. Co prawda LM to duza karta w kwestii atrakcyjnosci projektu, ale tez trzeba odpowiedziec sobie na pare pytan dotyczacych niektorych zawodnikow.
- Tonaliego trzeba wykupic - mimo, ze ten sezon byl rozny to i tak trzeba tego pilkarza traktowac jako inwestycje wiec na pewno srodki pojda na tego gracza. Nie mam pretensji o przecietny sezon, zobaczymy jak bedzie w nastepnym.
- Tomori to koniecznosc, swietny pilkarz, takiego stopera nam trzeba, co prawda kwota jest duza, ale chlopak jest pol roku, byloby zle szukac nowego pilkarza tracac takiego stopera, ktory sie zadomowil dobrze u nas.
- zalatwic szybko sprawe z bramkarzem, Maignan bylby swietnym wyborem bo to bardzo dobry bramkarz, ale obawiam sie ze zostanie Donnarumma na jakims krotkim kontrakcie i za rok bedzie ten sam cyrk co teraz co juz daje mi niechec dotyczaca tego przedluzenia.
- zapewne Calhanoglu zostanie, ale prawda jest taka, ze gosc nie jest wart pieniedzy ktore chce, a jak zostanie to zapcha slot na innego pilkarza, wolalbym raczej rozwiazanie tymczasowe jak Ilicic czy Miki, ktorzy dalej daja jakosc w Serie A,
- Dalot, Brahim - dwa wypozyczenia, ciezko powiedziec jak to bedzie w nowym sezonie, ale do zadnego gracza nie jestem przekonany aby zostal tu na stale. Plusem Dalota jest to, ze obskoczy dwie pozycje, ale tez nie stoi nawet kolo Calabrii czy Theo poziomem gry.
Brahim, z kolei to gosc, ktory ma przeblyski, ale na mecze z king kongami z Udinese sie nie nadaje. Aby byla kontynuacja, dobrze byloby miec tych graczy nadal u siebie, ale chyba idealna sytuacja byloby kolejne wypozyczenie (inna kwestia to realnosc takiego rozwiazania).
- Meite i Mandzukic do odpalenia. Ten pierwszy to jednak sredni poziom, nim to nie zawojujemy LM, a Mandzu to fizyczny dramat, podobal mi sie ten transfer w styczniu, ale nie wiedzialem, ze jest wrakiem pilkarza.
Potrzeby na juz to na pewno prawe skrzydlo, tam trzeba kogos kto w koncu bedzie dawac liczby, potrafi grac ofensywnie.Nie wiem kto bedzie grany, ale nie moze byc tak, ze zostanie Samu z Belgiem bo to jest niedopuszczalne.
Niestety, obawiam sie ze tak bedzie, tj zostanie scigniety gosc podobny do tych ktorych mamy - tj moze jakosciowo lepszy pilkarz, ale bardzo podobny i niestety nie bedzie ognia po tej prawej stronie czego brakuje glownie jak Theo, Rebic czy Raper graja zle.(L)oczkerson pisze: ↑24 maja 2021, 9:34Dlatego już zdążył pojawić się temat starego i przeciętnego, ale jednak pasującego Vazqueza z Realu.
No i napastnik, ktory bedzie mogl grac. Tj najlepiej jakis mlody,silny, ograny w lidze. Tak, dobrze myslicie - mowie o Vlahovicu. Moim zdaniem malo realna opcja, ale takiego kogos nam trzeba. Zapewne skonczy sie na jakims malo znanym napastniku z Gentu czy tam Genku.
Jak widac, mniejszych-wiekszych problemow jest sporo do rozwiazania przed nowym sezonem, troche pieniedzy do wydania dlatego trzeba tez pozbyc sie paru graczy, jak wlasnie Samu, byc moze Hauge, Pobega (sadze, ze bedzie karta przetargowa a nie kims kto zagrzeje miejsce w Milanie) czy tez jakby byla oferta to Rapera.