Real Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 12 gru 2005, 22:11

Cieszy mnie taki odzew :wink: IMHO nie jest to dobre posunięcie Pereza co nie znaczy, że natychmiast spisuję ten transfer na straty i wrzucam do wypchanej po brzegi szufladki podpisanei 'nieudane transfery Pereza' :wink:
Barca całkiem niedawno sięgała po Albertiniego właśnie jako takiego zapchajdziurę. Nie wiem czy Roy będzie spełniał podobną rolę, ale mniejsza o to. Ogólnie nie mogę sobie wyobrazić Irlandczyka w koszulce Realu :roll: To pewnie przez to, że od zawsze kojarzony był z Manchesterem. Jak dla mnie to po Royu nie ma się co za wiele spodziewać. Obawiam się jego ostrej a czasem brutalnej wręcz gry. Real i tak dużo fauluje (skutki frustracji :P ) więc następny rzeźnik nie jest specjalnie wskazany. Podobnie jeśli chodzi o samą pozycję na boisku. Defensywnych pomocników trochę w Madrycie jest jakby nie było. Ciekawe ile szans na grę będzie dostawał Roy. Jeżeli może on cokolwiek wprowadzić do zespołu to może jakąś zmianę w mentalności. Z drugiej strony jednak nie widzę powodu, aby stara gwardia pod jego wpływem miała zmienić swoją postawę. To od nich samych zależy jak będą się prezentować. Nie mniej jednak zapewne na część zawodników obecność i postawa Roya jakoś podziała. Ciekawe też jak będzie wyglądała postawa samego Irlandczyka.
Porównanie do Davidsa w Barcy moim zdaniem nie słuszne. Bardziej do Albertiniegu jak już. Davids poza tym, że był walczakiem dysponował też dobrą techniką o co Roya specjalnie posądzić nie możemy :wink:

Wróć do „Hiszpania”