ja nie mówię, że nigdy nic, aleSalas11 pisze: ↑12 cze 2021, 16:36Chyba jednak to nie UEFA powinna się opamiętać. Każdy zaczyna z jakiegoś pułapu, każdy ma prawo dostać szansę wzięcia udziału w takiej imprezie jeśli spełnia warunki. 25 lat temu Polska też była takim piłkarskim zadupiem. Bez stadionów i z ligą targaną przez kolejne afery korupcyjne. Ile się zdążyło od tego czasu zmienić? Współorganizator Euro, gospodarz finału LE. Można? Można. Więc czemu inni nie mieliby dostać takiej szansy?
a) Sickstick wspominał o tym, że nie wpuszczono do Azerbejdżanu gracza z Armenii. Jeśli polityka w taki sposób wchodzi do sportu, to taki kraj jako organizator powinien być skreślony z automatu
b) ten stadion jest tak okropny, że nie powinno się go brać pod uwagę przy jakichś ważniejszych piłkarskich widowiskach. Okropnie ogląda się transmisje z Baku, można wybrać ładniejsze stadiony i argument, że to im może pomóc, w ogóle do mnie nie przemawia
c) zrobiono turniej od Sewilli po Sankt Petersburg, od Baku po Londyn. Dla mnie to przesada, jak już postanowili rozłożyć to po większej liczbie państw, to niech robią to na mniejszym obszarze - 1000 czy 2000 między miejscowościami to można jeszcze przeżyć, ale 4000 km to trochę za duży rozrzut jak dla mnie.