Real Madryt (zbiorczy)

VunDer
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: VunDer » 13 gru 2005, 20:30

adekk pisze:hehe..jeżeli mielibyśmy na to wszytko z Twojej perspektywy patrzeć, to najsilniejszą ligą byłaby katarska..bo raczej tam min. piłkarze jadą "na zarobki" ....teraz zrób głęboki wdech..nie zapomnij o wydechu Laughing i zobacz ilu wielkich graczy gra w tej katarskiej lidze?? a więc Twoja teza legła w gruzach tak szybko, jak powstała Laughing
Dobra dobra masz rację, ale pomyśl, jeżeli ktoś, kto nigdy nie grał w Serie A, i żadnego klubu z włoskiej ligi sobie nie upodobał, to gdy dostanie oferty np. z Interu i Milanu, to wybierze raczej tą, gdzie mu więcej płacą - i wiem też, że na decyzję wpłynąc może forma danego klubu, ale ja opisałem sytuację, gdy grają na podobnym poziomie.

A poza tym Twoja teoria też jest błedna :P, bo szejkowie katarscy kupują tylko zawodników bliskich zakończenia kariery, gdyż są zdolni opłacić mu kontrakt, którego żaden klub europejski by nie zaakceptował. Tak więc kontrakty takich zawodników, jak Ronaldinho czy Ronaldo są o wiele wyższe niż zawodników katarskich.

Co do zainteresowania Kuijt'em, to wolę go o wiele niż Cassano - jest bardziej uniwersalny, młody i bardziej ukształtowany (przede wszystkim charakter). Cassano zawsze sprawiał problemy, a poza tym mimo dużych umiejętności razi nieskutecznością. Kuijt nie tylko zdobywałby bramki, ale i wypracowywał je dla Ronaldo.

Pozdrawiam - VunDer

PS. Jednak będę pozdrawiał...
Ostatnio zmieniony 13 gru 2005, 20:38 przez VunDer, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Hiszpania”