Grupa E: Hiszpania, Szwecja, Polska, Słowacja

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Grupa E: Hiszpania, Szwecja, Polska, Słowacja

Post autor: Tomusmc » 14 cze 2021, 22:43

Eyesmon pisze: ↑
14 cze 2021, 22:36
No właśnie oglądałem mecz i widziałem zadziornych Słowaków z pomysłem na tle nieporadnych Polaków. To raczej nam wyszła 1 akcja z bramką Karola i to Słowacy w przebiegu meczu zasłużyli na zwycięstwo, a mam wrażenie że próbujesz napisać, że byliśmy lepsi i mieliśmy pecha.

Nie, nie byliśmy. Byliśmy fatalni w każdym elemencie. Amen
Słowacy mieli fajne indywidualne akcje Maka i Haraslina. Poza tym nic wielkiego nir pokazali. Polacy podchodzili pod pole karne co rusz, ale Słowacja miała ogarniętą obronę w przeciwieństwie do Polaków i za to zdecydowanie plus dla przeciwników. Jeśli chodzi o kontrolę gry to jej po prostu nie mieli. Zagrożenia też nie było bo Szczęsny się w żaden sposób nie napracował, a jednak dwie bramki wpuścił. Przede wszystkim trzeba pochwalić Polaków za reakcję w drugiej połowie bo od początku grali świetnie, pressingiem i chcieli ten mecz wygrać. Za pierwszą połowę bura bo oprócz podawania do siebie nic konkretnego nie zrobili

Jeśli twierdzisz, że to Słowacy byli lepsi i zasłużyli na zwycięstwo to na pewno się nie zgodzimy w tym aspekcie. Czerwona kartka ustawiła ten mecz, remis byłby sprawiedliwy, a stawiam, że gdybyśmy byli w jedenastu to mogłoby wyjść na nasze

Wróć do „EURO 2020”