Reprezentacja Polski na EURO 2020

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Reprezentacja Polski na EURO 2020

Post autor: Kesz » 26 cze 2021, 8:18

Ale mnie rozbraja, ciągle na necie czytam wypowiedzi "fachowców" aby zwolnić Souse i zastąpić go ... Nawałką. No ... Z całym szacunkiem, Za Nawałki reprezentacja też grała bez stylu, wymęczyła zwycięstwa, na Euro 2016 też wynik na turnieju był lepszy niż sama gra. Ostatni trener jaki faktycznie wyrobił w tej kadrze styl, to był Jurek Engel, gra jego reprezentacji była znacznie lepsza niż ta Nawałki i gdyby nie kiepskie wejście w turniej, gdzie graliśmy z gospodarzami faworyzowanymi w całym turnieju przez sędziów, to może by było inaczej. Pamiętajmy, że w meczu z Koreą Płd. podjęto jedną decyzję przeciwko Polakom a w meczu z Portugalią dwie tego typu decyzje miały miejsce. Engelowi podobnie brakowało szczęścia jak w sumie Sousie, chociaż przyznam, że reprezentacja prowadzona przez Portugalczyka na boisku prezentuje się gorzej a i grupę Engel miał wtedy znacznie trudniejszą. Serio, irytują mnie Ci ludzie, jacy trąbią o zwolnieniu Sousy a później będą pieprzyć farmazony o przegranych eliminacjach, że Boniek be, bo zatrudnił Brzęczka i zwolnił go przed euro zatrudniając Souse a później trzeba było go zwolnić i zatrudnić Nawałkę a ten się posrał i nic nie zostało z jego myśli szkoleniowej z 2016 roku, przegrane eliminacje i wymieniamy znowu selekcjonera... Dajcie mu dograć te eliminacje a później nie wiem, zatrudniajcie sobie na selekcjonera Piszczka jaki może do tego czasu zda kurs trenerski i zamiast szlifować się w jakiejś 3 Bundeslidze trenersko czy jako asystent w 1-2 Bundeslidze, to niech obejmie kadrę i będziemy się cieszyć, że mamy młodego trenera z nowoczesną myślą szkoleniową a do tego polaka jaki był wielkim zawodnikiem i będzie fajnie...Przynajmniej na papierze... No.

Wróć do „EURO 2020”