Serie A 2021/2022

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Serie A 2021/2022

Post autor: coco » 09 lip 2021, 21:08

Czas na nowy temat, czas na nowy sezon, sezon który objawi się w chyba największe zmiany trenerów w historii. Nie chce mi się sprawdzać czy kiedyś tak wielu szkoleniowców zmieniło swoje miejsca pracy, ale za swojego życia nie przypominam sobie takiej sytuacji.

Inter - Inzaghi
Juventus - Allegri
Napoli - Spalletti
Roma - Mourinho
Lazio - Sarri
Sassuolo - Dionisi
Fiorentina - Italiano
Torino - Juric
Sampdoria - D'Aversa
Verona - Di Francesco
Spezia - Motta

11 zmian trenerów, nie licząc beniaminków, to będzie ciekawy sezon, dla drużyn typu Roma, Napoli czy Lazio brak awansu do pucharów będzie traktowany w kontekście porażki, zwłaszcza dla Romy i Napoli, Rzymianie wzięli wielkie zakurzone nazwisko i sezon poza Europą będzie katastrofą.

Gdyby od długości stażu pracy w danym klubie rozpatrywać kto powalczy o mistrzostwo to głównym faworytem ligi jest Atalanta, zaraz za nią Milan. Piłkarze tych drużyn już wiedzą co mają grać i czego się mogą spodziewać, można też pod te drużyny podpiąć Juventus, bo większość tych zawodników już pracowała pod Allegrim, ale po kilkunastu miesiącach przerwy Max ma być może nowe spojrzenie na piłkę.

Czekam z niecierpliwością na start rozgrywek, mam trochę obawy o Inter pod wodzą Inzaghiego, bo jednak gdzie Conte a gdzie Inzaghi, a biorąc jeszcze pod uwagę jacy trenerzy nie dali rady w Mediolanie to już w ogóle. Mam jednak nadzieję że Simone rozwieje moje wątpliwości i pokaże jak zdolnym jest trenerem.

Forza Calcio !

Wróć do „Włochy”