Kosciół

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Sergeboy » 17 gru 2005, 9:03

A wy co sadzicie o tym calym procesie wynoszenia Wojtyly na oltarze?
od dawna bylo wiadomo, ze tak sie stanie, ze JP2 zostanie beatyfikowanym. Tak jak to napisales Clopaczku, ta cala szopka to tylko po to bo tak byc musi, po prostu zwykle zalatwianie formalnosci. A co do tego czy Karol Wojtyla powinien byc swietym, ja osobiscie uwazam, ze tak, powinien. Nie jestem kims, kto uwaza ze JP2 nigdy nic zle nie zrobil, we wszystkim mial racje i swiety (tak wogole to co daje, poza slawa na ziemi, ta swietosc?) byl od urodzenia, szkoda tylko ze tak uwaza wielu Polakow :/ Wojtyla, jak my wszyscy byl tylko czlowiekiem i on tez popelnoial bledy, bo mylic sie jest przeciez rzecza ludzka, a nadczlowikiem, jak wielu wciaz mysli, niestety Jan Pawel 2 nie byl. Mimo to, byl bardzo dobrym czlowiekiem i staral sie szerzyc to szerokopojete dobro na swiecie. Pewnie nie zawsze wychodzilo, ale prezeciez nie ma ludzi ktorym wszystko sie udaje. Za to wlasnie czynienie dobra, powinien zostac zapamietany i w jakis sposob doceniony, a chyba najlpesza droga do tego jest beatyfikacja bylego papieza. W 3 slowach: jestem na tak :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”